Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Trysil skolekorps jubilerte med The Brazz Brothers

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 11.04.2018 12:28:05
The Brazz Brothers

​Det svingte skikkelig i kulturhuset Hagelund da The Brazz Brothers kom dit 26. mai. Sammen med jubilanten Trysil skolekorps ble de Trysils største live band.

Foto: Peder Otto Dybvik

​60-åringen Trysil skolekorps slo på stortromma og inviterte The Brazz Brothers til jubileumskonserten sin 26. mai.

Trysil skolekorps sendte oss denne forhåndsomtalen:

Trysil skolekorps feirer 60 år i år, og nå slår vi på stortromma og har invitert The Brazz Brothers til Trysil! Vi ønsker derfor velkommen til en stor jubileumskonsert med The Brazz Brothers lørdag 26. mai kl. 18 i kulturhuset Hagelund.

Musikalsk festaften

Trysil skolekorps med gjester og The Brazz Brothers vil sammen lage en musikalsk festaften med et spennende repertoar. I forkant av konserten holder The Brazz Brothers samspillseminar for skolekorpsmusikantene. Her vil brødrene øse av 35 års musikalsk erfaring og kunnskap til korpsmusikantene.

- Målet er å gi korpsmusikerne inspirasjon og motivasjon til å spille enda mer og enda bedre, sier en engasjert Jan Magne Førde i The Brazz Brothers.

Trysil største live band

Trysil skolekorps starter med å spille De underjordiske som er skrevet av Else Myhr og arrangert av Geir Østby. The Brazz Brothers overtar så og byr på en egen avdeling, før de inviterer de ferskeste musikantene i juniorgruppene opp på scenen til samspill. Avslutningsvis blir det en egen afrikansk symfoni med alle skolekorpsmusikerne i herlig samspill med The Brazz Brothers. Her får publikum oppleve Trysils største live band!

Billetter

Konserten vil vare i cirka 90 minutter. Billettene koster 200 kroner for voksne og 100 kroner for honnør og barn under 18 år og selges på servicetorget i rådhuset, i Vestibylen kafé og på ebillett.no.

The Brazz Brothers

The Brazz Brothers kommer fra Langevåg på Sula. De startet å spille i skolekorpset og skaffet seg etterhvert en solid klassisk musikerutdannelse. Musikerne bestemte seg fort for å gå sine egne veger i et musikalsk landskap som for dem er grenseløst, vidåpent, rikt og uendelig stort. I løpet av sine imponerende 35 år i kontinuerlig bevegelse har de på reisen holdt over 4 000 konserter i 34 land og gitt ut 20 CD-plater.

Besetning

The Brazz Brothers består av to brødrepar på messinginstrumenter; Jan Magne Førde spiller trompet og flygelhorn og Helge Førde trombone. Runar Tafjord spiller valthorn, og bror Stein Erik Tafjord håndterer tubaen. Kenneth Ekornes og Kåre Nymark utgjør den yngre generasjonen på henholdsvis trommer og trompet. 
 
brazzbrothers.com bruker de ord som klangsult og rytmetørst - og musikkglede og improvisasjonskunst.

Sist oppdatert: 13.06.2018 09:52:29