Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Stinn brakke på Bente Kvile Buflods svenske afton

Kvinne spiller gitar

​Bente Kvile Buflod var overveldet og glad for at så mange kom på konserten hennes.

Foto: Else Myhr, Trysil kommune

​Det var en varm og god atmosfære på Café Rialto 28. mai da nærmere 70 personer trykte seg sammen for å få en  svensk afton med Bente Kvile Buflod.

​Bente er dyktig på å formidle viser i alle kategorier og hadde satt sammen et variert og fint program.

Eget komp

Det svenske språket behersker hun etter mine ører godt, og hun har en stemme som er behagelig å lytte til. Visene akkompagnerte hun med passende gitarkomp. Og som hun sa før en av sangene: - Her skulle jeg hatt en trommeslager, men når jeg ikke har det, får jeg etterligne trommen på gitaren i stedet.

Svenske viser

Vi fikk høre vare viser, ettertenksomme viser, artige viser, litt trise viser - alle med tilknytning til Sverige. Publikum fikk delta i allsang på flere sanger og refrenger, blant annet i Vem vet inte du og Pippi Långstrump.

Riktig stemning

Bente har en egen evne til å introdusere hvert enkelt nummer slik at du kommer i den riktige stemningen. Det kan ikke beskrives, det må oppleves! Hennes tolkning av Erik Östs låt Snuslåten på fele, skapte for eksempel stor latter etter en introduksjon da hun fortalte at låten beskriver hvordan det er når snusdåsa er tom, og at vi kom til å høre på det låten når den var full igjen. En kan trygt si at vi hørte det!

Felespill

Andre avdeling ble åpnet med den fine melodien Sommarpsalm på fele. Felespillet og Byssan lull stemningsfullt og vakkert fremført på leirgjøk var en fin avveksling før konserten ble avsluttet med et knippe svenske viser. Bente fikk stående applaus, og som ekstranummer fikk vi høre og til slutt være med å synge Nu går siste visan.

Svensk mat

Smørgåstårta og rabarbrapai satte en ekstra spiss på den vellykkete kvelden. Både musiker, tilhørere, Café Rialto og kulturavdelingen er veldig fornøyde med kvelden!

Glad artist

- Jeg er veldig glad i å synge svenske viser og er svært takknemlig for å bli spurt om å ha denne konserten. Det er ikke ofte jeg har egne konserter i Trysil. Og så er jeg overveldet over at det kom så mange. Takk til Rialto for alle detaljene med svenske flagg, svenske servietter og smørgåstårta som gjorde alt til en helhet. Og til den dyktige lydteknikeren
Arild Rønes, sa Bente Kvile Buflod etter konserten.

Skrevet av kulturkonsulent Else Myhr, Trysil kommune

 

Kaferom fullt av folk 

Cafe Rialto var fylt til siste stol og vel så det da Bente Kvile Buflod inviterte til
svensk afton.
Foto: Else Myhr, Trysil kommune

 Mer informasjon

Sist oppdatert: 15.02.2017 13:12:17