Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Operakonsert med Mjøsmusikk

Av: Ramona Nordnes | Publisert: 13.09.2019 14:00:00
Mjøsmusikk

Det var operakonsert med Mjøsmusikk, sopran Gunda-Marie Bruce og baryton Bernt Ola Volungholen søndag 22. september 2019 i Morensalen.

​Opera i verdensklasse og Mjøsmusikk gjestet Trysil folkebibliotek med eminent operakonsert.

Mjøsmusikk

Ensemblet Mjøsmusikk har siden oppstarten i 2010 vært en aktiv bidragsyter til kulturlivet rundt Mjøsa, særlig i Ringsaker, på Hamar og på Lillehammer. Ensemblet har en kjerne av ni profesjonelle musikere som kommer fra, eller er bosatt i Mjøsdistriktet. Besetningen er normalt strykekvintett, klaver, klarinett og fløyte, i blant med forsterket strykergruppe. Mjøsmusikk har blant annet medvirket på Flagstadfestivalen, Prøysenfestivalen og Peer Gynt festivalen.

Sopran Gunda-Marie Bruce

Bruce har sin utdannelse fra Operahögskolan i Stockholm, Barratt Due musikkinstitutt og Norges Musikkhøgskole, og har mottatt en rekke stipender og utmerkelser for sin stemmeprakt.

Hun har bred erfaring som solist både i inn- og utland og har sunget på store scener som Den Kungliga Opera i Stockholm, Drottningholm Slottsteater, Vadstena slott, Bergen Nasjonale Opera, Den Norske Opera og RingsakerOperaen. Høsten 2016 høstet hun flotte kritikker for sin tolkning av rollen som Fru Ford i De lystige koner i Windsor ved Ringsakeroperaen og høsten 2017 var hun tilbake i RingsakerOperaen i rollen som Belinda i Dido og Aeneas av Purcell.

Baryton Bernt Ola Volungholen

Volungholen kommer fra bygda Vallset på Hedmarken. Kulturbygda Vallset har gitt Bernt Ola et utmerket utgangspunkt for å studere opera. Kvennstuguteateret og Kvennstugurevyen i Vallset har vært en flott arena for Bernt Ola hvor han har fått utfolde sitt sceniske talent.

Bernt Ola har sin utdanning fra Norges Musikkhøgskole, Kunsthøgskolen i Oslo og Operaakademiet i København. Bernt Ola er siden sesongen 16/17, fast ansatt i solistensembet ved Luzerner Theater, i Sveits. Her har han gjort roller som Papageno, Marullo, Lescaut, Talbot og Black Minister. Bernt Ola har også vært tett knyttet til RingsakerOperaen de siste årene. Han freelancer jevnlig og gjør konserter både nasjonalt og internasjonalt. Han har et stort hjerte for hjemstedet sitt, og gjør så mye han kan på Hedemarken.

 Mer informasjon

Sist oppdatert: 13.02.2020 11:04:00