Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Levi Henriksen med Børli-premiere i Trysil

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 18.07.2018 09:40:23
Levi Henriksen og Babylon Badlands

​Levi Henriksen og Babylon Badlands spilte sin hyllest til Hans Børli for fullt hus i Åsvang i Landsjøåsen.

På Skjæraasendagene i år kunne vi by på en norgespremiere: Levi Henriksen og Babylon Badlands hyllest til Hans Børli.

Svarbrev til en gammel dikter heter konsertforestillinga. Det var fullsatt sal på premieren.

Hilser tilbake

Svarbrev til en ung dikter kalte Hans Børli diktet han skrev til den unge forfatterspiren Levi Henriksen. Svarbrev til en gammel dikter er Levis hilsen tilbake, tre tiår senere.

- Mitt svarbrev handler om slektskapet jeg føler til Hans Børli, om å komme fra små steder og forsøke å nå ut med det man sliter med å skrive, sier Levi.

Bandet

Levi hadde også denne gangen med seg bandet sitt, Babylon Badlands. De fremførte blant annet sin tolkning av Skogens sang og en coverversjon som på amerikansk handler om Hank Williams og Elvis Presley og den type avhengighet endel musikere har slitt med.

- I vår versjon heter sangen Har du blekk i blodet og handler om Hans Børli og flere andre diktere fra Innlandet. Den tar for seg annen slags avhengighet, nemlig ordene, sier Levi.

Resiterer

På konserten resiterte han også noen dikt til musikk. Og sjølsagt bød bandet på egne sanger som i mange tilfeller viser et nært slektskap til Børli.

- Jeg skal stå på perrongen fra Babylon Badlands første plate - Det beste bandet i himmelen - er kanskje den sterkeste hyllesten som er skrevet til så forskjellige kunstnere som Børli, Lars Hertervig og Kari Bremnes noen gang, sier Levi selv.

Børli-kost

Kjøkkenet i Åsvang er kjent for kreativitet og kvalitet. Folkene der var i sving denne kvelden også og solgte mat og drikke inspirert av skogene og Hans Børlis liv.

Børli-dikt

Det er 100 år siden Hans Børli ble født. Hver dag i jubileumsåret presenterer ordfører Kamilla Thue i Eidskog et dikt fra hans forfatterskap på hansborli.no - se lenke til høyre.

Sist oppdatert: 08.10.2018 17:36:49