Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Landskappleiken 2018 er godt i gang

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 28.06.2018 14:44:51
Øyvind Kvile, Hilde Reitan, Trine Skei Grande, Erik Sletten og Per Gunnar Sveen

​Landskappleiksjefen Øyvind Kvile, Folkorgs styreleder Hilde Reitan, kulturminister Trine Skei Grande, ordfører Erik Sletten og fylkesrådsleder Per Gunnar Sveen trivdes på åpningskonserten på Landskappleiken 2018.

Foto: Anne Norderhaug Sætre, Trysil kommune

​Kulturministeren var der da Landskappleiken 2018 åpnet med Å vera i livet i går kveld.

En sterk forestilling, melder ordfører Erik Sletten som sjølsagt var til stede på den store begivenheten åpninga av en landskappleik er. Han hilste folket slik:

Velkommen til Trysil alle sammen – du som kommer hit som tevler – du som er her av tradisjon – du som er her med kultur – og ikke minst du som inkluderer og samler andre i sosiale møteplasser under en kappleik – gjerne døgnet rundt – Velkommen!

Høsten 2015, som en av de første telefoner etter kommunevalget, ringer Øyvind Kvile og spør om kommunen er positive til landskappleik i Trysil i 2018. Det er bare å svare ja på slike spørsmål! Trysil kommune byr på litt og får så mye, mye mer tilbake:

Vi får mange besøkende, en mengde konserter og arrangement. Det siste året har Trysilskolene på forskjellige vis fått hjelp til å sette stort fokus på folkemusikk og -dans. Slik sett - gjennom en rekke aktiviteter mot skole og ungdom og med selve kappleikarrangementet som finale denne gangen -  --overoppfyller Trysil-Knut Dans- og spelmannslag sin formålsparagraf: Å bevare og føre videre folkedansen og folkemusikken i distriktet.

Frivillighet – dugnad – har så mange former. Folk samles og drar lasset for idrett, samfunnshus, humanitært arbeid, bygger idrettsanlegg og hengebruer og arrangerer landskappleik. Tusenvis med dugnadstimer. Bygda vår og landet for øvrig hadde sett stusslig ut uten dugnad og frivillig innsats slik som kappleiken er et synlig bevis på.

Jeg bøyer meg hvor som helst - i støvet, i høyet og i hatten for den jobben som er gjort av frivillige rundt denne kappleiken. Det er imponerende rett og slett!

Med alle som kommer til Landskappleiken har folketallet i Trysil fordoblet seg på denne nattstutte tida av året der en hovedkomite har bestemt på alles vegne at: «sove kan vi gjøra sia». Trysil er vant til å ta imot besøkende, og i toppsesongen vinterstid kan folketallet tidobles.

Med Trysil-Knut Dans- og spelmannslag som arrangør er jeg trygg på at du vil oppleve en av de mest minnerike kappleiker noensinne! Spelmannslaget har til og med fått på plass gode avtaler med værgudene, og rett vær setter en ekstra spiss på et topp arrangement.

Også i 1989 var kappleiken her. Dere må gjerne velge Trysil enda oftere. Takk for at dere velger Trysil som arena til Landskappleiken! Nyt disse daga! Nyt bygda Trysil !

Sist oppdatert: 28.06.2018 14:58:43