Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

La det svinge med Under Girstakken

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 10.10.2019 10:27:56
Koret Under Girstakken. Foto: Harald Enger

​Under Girstakken feirer sine første ti år med konserter i Lund i Ljørdalen 1. november og Vidsyn i Flendalen 2. november.

Foto: Harald Enger

​Lokalene Lund i Ljørdalen og Vidsyn i Flendalen da vårt glitrende og humørfylte damekor Under Girstakken holder jubileumskonsert.

​Sjefsstakk - som hun kaller seg - Tone Sønstebø skriver:

Damekoret Under Girstakken feirer 10-årsjubileum med konserten La det svinge med Under Girstakken med undertittelen En konsert om jenter og vegen vi vandrer.

Fra repertoaret

Vi blar i musikalske minner og synger gamle sanger fra vår tid med Jan Lans som dirigent, som bl.a. Tante Sofies sinte vise, Non ho l’eta, Trassvisa hennes Tora og Knowing me, knowing you. For ett år siden fikk vi ny dirigent, Anette Solberg, og hun loser oss gjennom nye sanger som Nattjoik, Mitt hjerte er ditt, Nine to five og All about that bass.

20 glade damer

Under Girstakken består i jubileumsåret av 20 glade damer med et aldersspenn på nesten 40 år. De fleste kommer fra Innbygda og Ljørdalen. I løpet av våre første ti år som kor, har vi – i tillegg til å arrangere egne konserter - deltatt på arrangementer og stevner i Trysil og nærområdet. Vi har sunget på Røros, i Skiptvedt, i Drøbak, på Operataket i Oslo – og enda lengre fra Girstakken; den lille fjellknatten i Fulufjellsplatået der det hele startet for ti år siden; i Sverige, Latvia og Ungarn. Og en liten delegasjon fra koret har også sunget i Italia.

Gjesteartister

For å få det til å svinge skikkelig på jubileumskonsertene, får vi hjelp av Anne Line Bråthen Mæhlum på saksofon og Odd Loke Lokholt på bass. Jan Lans skal både spille piano og dirigere noen av sangene, mens Anette tar seg av de øvrige sangene. Gjestesolist for anledningen er Anettes datter, Tuva Ring. Vår egen Lotte Graff, som er både danser og koreograf, har laget koreografi til noen av numrene, så vi skal nok svinge oss!

Konsertene 

Det er samfunnshusene Lund i Ljørdalen og Vidsyn i Flendalen det skal svinge med Under Girstakken første helga i november: fredag 1. i Ljørdalen og lørdag 2. i Flendalen. Dørene åpner kl. 18. Konserten starter kl. 18.30. Hele moroa koster 250 kroner inkludert kaffe/te og kaker. Billettene selges i døra. Velkommen!

Sist oppdatert: 10.10.2019 10:37:39