Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Konsert med Anders Lillebo og James Taylor

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 03.10.2019 15:42:07
Anders Lillebo og James Taylor

​Sist Anders Lillebo imponerte oss med sitt fabelaktige spill og sin flotte sangstemme, var på Trysil Mandskors vårkonserter i år. 24. oktober har han konsert på biblioteket med den anerkjente britiske folkemusikeren James Taylor.

Foto: Bjørnar Morønning

​Det blir folkemusikk av unge, dedikerte og svært dyktige musikere på Trysil folkebibliotek torsdag 24. oktober kl. 19.30. 

​Anders Lillebo har sendt oss denne omtalen:

Duoen Anders Lillebo & James Taylor spiller folkemusikk fra Irland og Skandinavia samt egne komposisjoner denne kvelden. Anders på trekkspill, fløyte, gitar og vokal, James på gitar og vokal.

Forelsket i musikken

Etter flere år med musikkstudier hjemme i Norge så Anders for seg en framtidig karriere som jazzpianist, men en reise til en folkemusikkfestival i Irland forandret alt. Anders forelsket seg totalt i folkemusikken fra øya og fikk etter hvert også øynene opp for tradisjonsmusikk fra andre land.

Flyttet ut og hjem

Anders besluttet å flytte til Irland for lære seg mest mulig om sin nyoppdagede lidenskap og tilbrakte to år i det yrende musikklivet Galway. Der fikk han mulighet til å studere og spille med noen av Irlands aller beste folkemusikere. Han er i dag tilbake i Norge der hvor han er aktiv i en rekke ulike musikalske prosjekter.

Internasjonal oppmerksomhet

James Taylor kommer fra England og er utdannet folkemusiker fra Newcastle University og har blant annet spilt med artister som Kathryn Tickell og Catriona McDonald. I 2014 ble han tildelt Celtic Connections Danny Kyle Award. Han har tross sin unge alder allerede fått internasjonal oppmerksomhet for sitt innovative gitarspill.

Billetter

Billettene koster 200 kroner og selges i døra.

Sist oppdatert: 04.10.2019 08:00:48