Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Jonas Wagle Lysfoss får Drømmestipendet 2015

Gutt med hestehale spiller vibrafon ute foran murbygning

​De siste somrene har Jonas Wagle Lysfoss vært gatemusikant i Trysil kommunes Musikk på Bygda.

Foto: Ramona Nordnes, Trysil kommune

Vi gratulerer ​Jonas Wagle Lysfoss (18) med Drømmestipendet 2015! Unggutten drømmer om å få dirigere de største orkestrene i verden.

Drømmestipendet består av 100 stipendier på 10 000 kroner - til sammen én million kroner, og er et samarbeid mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping.

Dedikert

​- Jonas Wagle Lysfoss er dedikert, allsidig, dyktig og har store drømmer. Han er en sånn som kan komme gjennom nåløyet og få det til, sa Johannes Nome som vikarierte som kultursjef og rektor på Trysil kulturskole da Trysil nominerte sin kandidat i vinter.

Nyttårskonserten

Jonas Wagle Lysfoss har vært synlig i mange sammenhenger i Trysils kulturliv et helt tiår allerede. De siste somrene har han vært en av gatemusikantene våre.
- Han er ung, men har allerede gjort og oppnådd mye. Vi ønsker ham lykke til på vegen videre. Kanskje setter vi på nyttårskonserten fra Wien om noen år og ser ham svinge taktstokken der, har Johannes Nome sagt i fullt alvor.

Klassisk slagverk

Jonas går for tida på musikklinja på Stange videregående skole med klassisk slagverk som hovedinstrument. Han håper å komme inn på bachelor-studiet på Norges musikkhøgskole.
-  Jeg ønsker å ta en master i utøvende slagverk før jeg begynner på dirigentstudiet, skrev han i drømmestipend-søknaden sin.
Jonas er allsidig og elsker musikk uansett sjanger. Han er korpser, har tatt sommerkurs i folkemusikk og jazz, og det hender han spiller progrock på vibrafon.

Dirigentdrøm

Dirigentdrømmen ble født da han tok dirigentkurs på Toneheim.
- Da åpnet det seg en ny verden for meg. Nå er målet å bli en av de beste dirigentene i verden. Det å ha kontrollen på musikken som et ensemble spiller, er en helt ubeskrivelig følelse. Å ha det som jobb ville vært helt fantastisk. Jeg drømmer om å reise rundt og dirigere alle de store orkestrene. Dirigere alle de store symfoniene. Å stå ved roret og få lov til å tolke og sette seg inn i hva komponistene tenkte da de skrev sine verk, er virkelig gøy og spennende, skrev han.

Tidligere vinnere

Flere unge tryslinger har fått drømmestipendet tidligere. De er:

2008: Felespiller Anne Marit Jota fra Volfeltet
2009: Fotograf Hanne Tøråsen fra Slettås
2010: Illustratør Maria Cecilie Midttun fra Slettås
2011: Forfatter, lyriker, fotograf og journalist Hans Ola Østby fra Vestby
2012: Sanger, musiker, komponist og tekstforfatter Stine Bogsveen fra Tørberget
2014: Fotograf og kunstner Belinda Støbak fra Nybergsund

Sist oppdatert: 03.06.2015 08:52:40