Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Hørr gang vi træffes

Publisert: 16.10.2017 13:00:00
Marielle Faldmo, Malin Jonsson, Grete Storbæk Eriksen, John Strand og Bjørn Erik Støa

​Kulturhuset Hagelund var fylt til siste stol da Marielle Faldmo, Malin Jonsson, Grete Storbæk Eriksen, John Strand og Bjørn Erik Støa inviterte til Hørr gang vi træffes.

Foto: Harald Nyberg

​For noen fantastiske artister, et fantastisk band og ikke minst et fantastisk publikum.

​Slik oppsummerte konferansier og lokal talkshowdronning Marielle Faldmo lørdagskvelden fra scenen i Hagelund. Og for en kveld dette ble i et fullstappet kulturhus - for tryslinger vet å sette pris på sine egne.

TV-konsept

Konseptet er kjent fra TV-ruta. Et knippe artister samles og fremfører hverandres låter i helt ny versjon. En i fokus om gangen. Her var det Grete fra Østby, John fra Øverbygda, Malin fra Lima/Tørberget og Bjørn Erik, ja, fra Støa som var samlet. Ikke foran en TV-skjerm, men på en flott tilrigget scene i kulturhuset Hagelund med husbandet til kapellmester Bjørn Løvås klare til dyst.

Bli kjent

Marielle Faldmo bandt kvelden sammen, som konferansier, men også fra sofagruppa der hun som en verdensvant talkshowvertinne, fra brua i Sundet, lot publikum bli litt mer kjent med hver og en av artistene. Her fikk vi litt fra barndom, hvordan musikkinteressen ble vekket og litt om hva livet hadde bydd på av gleder og utfordringer. Her svingte det fra en tåre i øyekroken til høylytt latter og trampeklapp fra salen.

Musikalsk opplevelse

Kvelden ble en musikalsk opplevelse helt fra Malin Jonsson, initiativtaker, arrangør og artist startet det hele med en rocka versjon av Grete Storbæk Eriksens Kysse dæ i nakken, og helt til samme Malin, sammen med John Strand, Bjørn Erik Støa, Grete Storbæk Eriksen og husbandet ledet salen i allsang til Støas Tøga hell.

Stor spennvidde

Her var det nye og spennende versjoner som ble presentert med stor spennvidde til glede for artister og publikum. Det svingte mellom Støas rocka versjon av Strands App'er for alt, Strands samspill og bruk av husbandet i Jonssons Gitarren på min rygg, Jonssons stemmebruk i Strands Bare bløff, Storbæk Eriksens lett jazza versjon av Neste dans, Støas akkordversjon av Storbæk Eriksens Søvva no, samt at kapellmester Løvås fikk lov til å briljere på sologitar, sammen med Strand, i Storbæk Eriksens Sakte. Og dette var bare noen av de fremførte melodiene.

Satte pris på

Her var det noe for en hver smak, og publikum lot seg rive med og viste med engasjement og applaus at de virkelig satte pris på det som ble servert fra scenen. Jentene på kulturkontoret viste nok en gang at dette med kulturarrangement, det er vi flinke til i Trysilbygda.

Skrevet av rådmann Jan Sævig

 Bildeglimt fra Hørr gang vi træffes - foto: Harald Nyberg

Malin JonssonJohn StrandPublikumGrete Storbæk EriksenBjørn Erik StøaBjørn Løvås og Malin JonssonJohn Strand (3)John Strand (4)Grete Storbæk Eriksen (2)Grete Storbæk Eriksen (3)Marielle Faldmo og artistene på siste låten
Sist oppdatert: 16.10.2017 13:01:57