Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Den enfoldige morderen kommer

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 05.06.2019 08:28:31
Tom Styve som Den enfoldige morderen

​Tom Styve spiller den enfoldige morderen - rollen som var Stellan Skarsgårds store gjennombrudd i 1982.

Foto: Teater Innlandet

​Teater Innlandet lover en forestilling som vil berøre og engasjere i kulturhuset Hagelund lørdag 26. oktober kl. 19.

​Forestillingen heter Den enfoldige morderen og er regissert av Petter Næss.

Skåne på 1930-tallet

Teater Innlandet skriver:
30-tallets levekår på landsbygda i Skåne er beintøffe. Nazismen er i frammarsj, og for de som er nederst på rangstigen er livet en kamp for tilværelsen. Sven er «annerledes» og blir kalt idioten. Han blir tråkket på og hundset med av den hensynsløse godseieren Höglund.

Fra håp til hat

For Svens søster, Vera, gir det å innynde seg hos Höglund og hans likesinnede, muligheter og håp om et bedre liv. Til tross for all motgang har Sven drømmer - og håp. Men håpet blir til slutt til hat.

Norgespremiere

Filmen Den enfaldige mördaren fra 1982 var skuespiller Stellan Skarsgårds store gjennombrudd. Det blir norgespremiere når Teater Innlandet gir liv til denne episke og storslåtte fortellingen. Med på laget er Oscar-nominert regissør Petter Næss og prisbelønt musikkpioner Nils Petter Molvær.

På scenen

I tillegg til hovedrolleinnehaver Tom Styve spiller Robert Skjærstad, Eline Øverby, Matilde Solbakken, Johannes Blåsternes, Terje Ranes, Morten Rudå, Marit Synnøve Berg, Peder Opstad og John Nyutstumo i forestillingen som varer i cirka 2,5 timer inkludert pausen.

Billetter

Billettene koster 385 kroner for voksne, 335 kroner for honnør, grupper på fem eller flere og studenter, 295 kroner for de med HA-kort, kunder i Eidsiva marked og medlemmer i Obos og andre boligbyggelag og 100 kroner for ungdom med kulturkort. De selges på servicetorget i rådhuset, tlf. 62 45 77 00 mandag-fredag kl. 9-15, servicetorg@trysil.kommune.no og på ebillett.no

 Mer informasjon

Sist oppdatert: 05.06.2019 08:43:15