Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Fantasiske sagn bakom berg og blåne

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 15.10.2018 13:06:20
Tone Hulbækmo og Hans Fredrik Jacobsen

​Du får møte både huldra, pilegrimer, kølkjørere, Svartedauden og skogsrøvere når Tone Hulbækmo, Hans Fredrik Jacobsen, Vingels Singers og band kommer til kulturhuset Hagelund.

​Vi tenker at noe av det fineste en kan unne seg en mørk novemberkveld, er å bli med på en mytisk reise bakom berg og blåne.

​Og det kunne vi i kulturhuset Hagelund torsdag 15. november 2018. Da kom Tone Hulbækmo og Hans Fredrik Jacobsen til oss med sin fantastiske konsertforestilling Bakom berg og blåne. Og de kom ikke alene - de hadde med seg både kor og band.

Sagn og myter

- Dette er en forestilling som fører oss inn i en verden av historier, sagn og myter fra Østerdalen. Her møter vi humor, mystikk og dramatikk; huldra, pilegrimer, kølkjørere, Svartedauden, skogsrøvere, og bakom alt skogen, elva og fjellet, sier Tone Hulbækmo.

Fantasieggende

- Det hele fortelles med sjangeroverskridende originalmusikk i ny tapning, med tradisjonelle og nye tekster, med fantasieggende lysdesign og ikke minst et kor som blir brukt på spennende og utradisjonelt vis, sier hun.

Sangere og musikere

Disse var med i forestillingen:

Tone Hulbækmo: Sang/deklamasjon, harpe, lyre, trøorgel
Hans Fredrik Jacobsen: Gitar, fløyter, sopransax, oud
Vingels Singers med dirigent Erland Horten
Alf Hulbækmo: Piano/synth, munnspill, altsax
Ellen Brekken: Kontrabass
Hans Hulbækmo: Trommer/perkusjon, sag, munnharpe

Andre medspillere

Betine Fiskaa Johannessen: Regi
Tore Meli: Lyd
Bruno Svendsen: Lys
Forestillingen er et samarbeid mellom Nord-Østerdal Musiker, Trafo og Tynset kulturhus og er støttet av Hedmark fylkeskommune og Komponistenes vederlagsfond.

Sist oppdatert: 16.11.2018 07:48:30