Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Trysil er årets korbygd

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 17.03.2020 12:15:00
Tone Sønstebø mottar prisen Årets korbygd

​Tone Sønstebø mottok på vegne av Trysil kommune prisen Årets korbygd av fylkesmann Knut Storberget på KorGalla 2020 på Hamar 7. mars.

Foto: Anne Randine Dobloug

​For en ære! sier kultursjef Anne Norderhaug Sætre etter at Trysil ble kåret til Årets korbygd i Innlandet.

​Det skjedde på KorGalla 2020 på Hamar 7. mars.

Utdelinga

Sekretær Dag Sanner i SUNKI (Samarbeidsutvalget for Norges Korforbund Innlandet) som arrangerte korgallaen forteller at det var fylkesmann Knut Storberget som delte ut prisen. Han sa:

- Prisen for årets korby/-bygd skal tildeles dem som har lagt de beste rammevilkårene for korene i sitt distrikt. I enkelte områder er det stor tetthet av kor, og vi skjønner at det ikke alltid er like enkelt å finne gode øvingslokaler til alle. Men noen kommuner strekker seg langt for at korene skal finne seg godt til rette, og her er de to nominerte kommunene: Rendalen kommune og Trysil kommune.

Begrunnelsen

Så åpnet han konvolutten og leste juryens begrunnelse:

Denne bygda har et stort kormangfold med hele ni kor. Her arrangeres en årlig korfest, og da er minst 250 store og små sangere på bena. Bygda har gode og solide kulturelle tradisjoner som verdsettes og vektlegges videreført. Vinneren er: Trysil kommune.

Kultursjefens hilsen

Tone Sønstebø fra Under Girstakken tok imot prisen på kommunens vegne. Hun leste opp denne hilsenen fra kultursjef Anne Norderhaug Sætre:

- For en ære for kulturbygda Trysil å bli utnevnt til Årets korbygd! Denne prisen går til alle korene, deres medlemmer, styrer og dirigenter som gjør en fabelaktig god innsats uke etter uke, år etter år – og som med sin sang bidrar til å fylle livet med glede og mening!

Det store engasjementet og frivilligheten som korene har, skaper mye aktivitet og kulturell verdi i bygda og grendene våre. Trysil er kjent for å være ei kulturbygd, og med denne prisen kan vi slå fast at vi er stavtaket foran også når det gjelder kor. Trysil kommune ønsker å takke så hjerteligst for utmerkelsen og lover å bidra til at korene og sangen får gode betingelser i kommunen vår også framover!

Skal markeres

- Vi skal selvfølgelig lage en lokal markering av denne prisen, og ikke minst få hedre alle korene i Trysil ved en passende anledning. Når og hvordan må vi komme tilbake til, sier Anne.

 

Tone Sønstebø med prisen for Årets korbygd 

Tone Sønstebø med prisen Årets korbygd.

Foto: Anne Randine Dobloug

Prisen og diplomet 

Prisen og diplomet Trysil mottok som Årets korbygd.

Foto: Tone Sønstebø

Under Girstakken på Årets korbygd 

Under Girstakken sang på KorGalla 2020.

Foto: Anne Randine Dobloug

 

Sist oppdatert: 17.03.2020 12:19:55