Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Magne Nybakk

​Magne Nybakk er fra garden Nybakk ved Lutnes. Etter å ha fullført landbruksskole og handelsskole, flyttet han til Oslo der han arbeidet i bank noen år.

Etter krigen ble han journalist, et yrke han fortsatte i til han ble pensjonist. Han spesialiserte seg på portrettintervjuer.

Han debuterte som forfatter i 1942 med romanen Der vegen tok av. I løpet av 11 år skrev han fem romaner som jevnt over fikk gode kritikker.

Nybakk skrev på normalisert nynorsk. Han fikk Trysil kommunes forfatterstipend i 1970.

Bibliografi:

Der vegen tok av (1942)

Og bygda lå der (1943)

Arven (1945)

Opne dit hjerte (1949)

Fuglemordet (1953)

 

Kilde: Dikterne fra Trysil - en kort presentasjon

Sist oppdatert: 23.07.2014 14:33:46