Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Nyutgivelse av Halvor Flodens Ein fjellgard

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 29.05.2018 15:07:02
Utsnitt av forsida til Ein fjellgard

​Utsnitt av forsida på nyutgivelsen av Halvor Flodens Ein fjellgard.

​Fregn Forlag lanserte en ny utgave av Halvor Flodens bok Ein fjellgard på Trysil folkebibliotek fredag 1. juni 2018.

​Bjørn Skåret i Fregn Forlag skriver:

Forfatteren leverte inn manuset til Norsk Folkeminnelag i 1956, et par måneder før han døde, men det ble ikke utgitt som bok før i 1968. Boka forteller om den materielle drifta og det sosiale livet på en ensom fjellgard i Østre Trysil fra slutten av 1870-åra. Leseren får et nøkternt innblikk i familielivet, holdningene og atmosfæren på garden, og ikke minst i de praktiske arbeidsoppgavene gjennom året.

Skildringen av familien Floden i Kvanbekksetra har fått stor plass i Karsten Alnæs' Historien om Norge fra 1998, som en illustrasjon av overgangen fra naturalhusholdning til industriell tidsalder. Da hadde boka allerede lenge vært utsolgt fra Universitetsforlaget.

Den nye utgaven er rikt utstyrt med tegninger og samtidige fotografier og har fått en mer oversiktlig kapittelinndeling og innholdsfortegnelse.

Boka har et etterord av kunstneren Finn Moen med refleksjoner over livet på Kvanbekksetra, sett fra vår tid. Han har også malt en serie akvareller fra garden som er gjengitt i boka.

Det nye bokprosjektet er støttet av Østby Historielag og Trysil kommune.

Ev. spørsmål kan rettes til undertegnede på tlf. 62 45 10 14 eller e-post: f-forlag@fregn.no. Se ellers vår nettside: www.fregn.no

Sist oppdatert: 07.06.2018 07:54:24