Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Det finns e lita strofe for alle som er tel

Av: Ramona Nordnes | Publisert: 14.06.2018 12:35:00
Kari Lise Hagen, Marit Strandvold Bentzen, Gerd Østlie Elgshøen

​Kari Lise Hagen, Marit Strandvold Bentzen og Gerd Østlie Elgshøen skal ha æren for diktboka Det finns e lita strofe for alle som er tel. Kari Lise og Marit har lest og plukket ut dikt, Gerd har illustrert.

Foto: Ramona Nordnes, Trysil kommune

Trysil kommunes nye diktbok ble lansert torsdag 14. juni 2018 i Morensalen på biblioteket!

Diktboka Det finns e lita strofe for alle som er tel  inneholder 42 nøye utvalgte dikt av trysilforfattere. Her får vi dikt gjennom 100 år, som også er bokas undertittel.

1 143 dikt

Gjennom et helt år har Marit Strandvold Bentzen og Kari Lise Hagen jobbet med diktboka, og flere av de 1 143 diktene er lest både fire, fem og til og med seks ganger - med egne finalerunder.

42 dikt får plass i boka

I tillegg til alle leste dikt, har Marit også telt forfattere. - Vi har lest dikt av 19 forfattere, seks kvinner og 13 menn. Alle forfatterne har minst et dikt i diktboka, noen har flere. I tillegg er to av diktene i Gi meg en venn-boka med, forteller Marit.

Fra 1895 til 2018

I diktboka er det altså dikt og prosa fra Trysil. Diktene er fra 1895 da Sven Moren ga ut sin første diktsamling og helt fram til i dag med Einar Røberg utgivelse.

Og redaksjonen har vært utrolig samstemt i utvelgelsen av diktene. - Vi har stort sett vært enig, vi har utrolig lik smak, forteller Kari Lise.

Illustratør

Trysils egen Gerd Østlie Elgshøen har illustrert diktboka. - Det er en ære og utrolig artig å ha fått vært med i prosessen. Målet mitt har vært å få diktene til å skinne med naturen - med sitt mangfold som tema. Tusjtegningene i svart-hvitt gir leseren små gode pusterom, sier Gerd.

Framsida

En begeistret kultursjef har valgt ut framsida. Akvarellen til Gerd viser skogen med et gammelt tre som har falt ned og ny grønn ungskog som kommer bak.

Positive overraskelser

Kari Lise forteller at en av dikterne, som virkelig har gjort inntrykk på henne, er Magnus Buflod. - Å lese diktene hans var stort - det var virkelig en stor opplevelse, sier Kari Lise. Og for Marit ble det ekstra spennende og en stor leseropplevelse da Einar Røberg ga ut sin diktbok.

Artig jakt

Kari Lise og Marit forteller at det å jakte på og finne alle rettighetshavere har vært utrolig morsomt. Folk har bare vært kjempepositive hele vegen.

Høytidelig lansering

- På lanseringa serverte vi dikt og forfriskninger, sier kultursjef Anne Norderhaug Sætre. Forfattere, slekninger og arvinger leste dikt, Ingrid Bjørnberg spilte piano og Frida Nordnes Bækken klarinett. Bildene som illustrerer boka var også stilt ut.

Kulturhistorie

Diktboka er et stykke kulturhistorie og en fin måte for alle - i alle aldre å bli enda bedre kjent med dikt av trysilforfattere. - Her er det dikt til alle anledninger, vi anbefaler alle å lese denne diktboka, sier Kari Lise og Marit.

Opplag på 500

Diktboka er kun trykket opp i 500 eksemplarer, så her gjelder det å sikre seg. Diktboka koster 250 kroner og på Norli på Trysilsenteret. En ypperlig gave!

Anne Norderhaug Sætre, Marit Strandvold Bentzen, Kari Lise Hagen, Tone Odden og Gerd Østlie Elgshøen
Anne Norderhaug Sætre, Marit Strandvold Bentzen, Kari Lise Hagen, Tone Odden og Gerd Østlie Elgshøen ønsker velkommen til årets boklansering i Trysil!

 

 Mer informasjon

Sist oppdatert: 15.06.2018 08:26:12