Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Anders Nyhuus vant Mystikk-konkurransen

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 17.11.2017 13:30:00
Anders Nyhuus med vinnerbildet

​Anders Nyhuus har aldri deltatt i en fotokonkurranse før. Da han først debuterte, ble han belønnet med både første og tredjeplass. Gratulerer!

Foto: Malin Jonsson, Trysil kommune

Anders Nyhuus' mystiske bilde av hovedtrappa på naturhistorisk museum i Bergen ble kåret til beste bilde på fotokonkurransen vår i år.

Og ikke nok med det; han tok tredjeplassen også med et bilde tatt ved Lutufloen ved Oddheim i Lutnes. Kinga Adam tok andreplassen med et bilde av ei jente som er intenst opptatt og opplyst av skjermen sin. Alle pallbildene var i svart/hvitt.

Uventet

- Aldeles uventet, overraskende og ikke minst overveldende! Med så mange flotte fotografier tatt av dyktige fotografer var jeg helt uforberedt på pallplass. Jeg kjenner litt på følelsen av spurv i tranedans, men tusen takk til juryen, sier den glade vinneren.

22 konkurrenter

Hele 22 fotografer, svært dyktige alle sammen, deltok på Trysil kommunes fotokonkurranse 2017. Det er ny rekord, så takk for det! 41 vakre bilder, mystiske på hvert sitt vis, pryder nå veggene i Vestibylen kafé i kulturhuset Hagelund. Og der henger de til 15. januar 2018.

Juryen

Det var altså ingen lett jobb Stina Ericsson, Leikny Solheim og Odd Magnus Østerhaug i juryen hadde da de skulle kåre de tre beste. Men de ble enige. Slik begrunner de valgene:

Vinnerbildet

Veldig bra teknisk fotografert og komponert, med lys og mørke som drar oss inn i bildets midtpunkt.  Men vi møtes også av et avstengt område, voktet av to skjelett - hvem vet hva som egentlig venter...

Andreplassen

Som en hemmelighet mot den fysiske omverdenen, med et mystisk nærvær av andre man ikke kan se, dras vår interesse til hva piken engasjerer seg i bak skjermen. Fint lys og bra komposisjon.

Tredjeplassen

Bra tekniske kunnskaper, bra komposisjon og med et mørke og lys som gjør at man dras inn i bildet og blir der...

Trivelig kveld

Kulturkonsulent Malin Jonsson er vår fotokonkurranseansvarlige. Hun rapporterer om en trivelig kveld da fotoutstillinga ble åpnet og vinnerbildene kåret. Rundt 50 personer var til stede. De fikk også med seg kommunalsjef Roar Vingelsgaards gode åpningstale og Maria Særnmos vakre sang og gitarspill.

Kinga Adam med sølvbildet Kinga Adam med sølvbildet.

Roar Vingelsgaard holdt åpningstalen Roar Vingelsgaard åpnet fotoutstillingen.

Maria Særnmo underholdt Maria Særnmo underholdt med sang og gitarspill.

Anders Nyhuus etter kåringa​Anders Nyhuus etter den for ham overraskende kåringa.

 

Sist oppdatert: 17.11.2017 13:38:57