Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Tryvis-kunstnernes nærbilder fra Trysilnaturen

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 24.10.2017 13:30:00
Maleri av fluesopp og grankongle

Så nær og så fin blir Trysil-naturen når kunstnerne på Trysil videregående skole tolker den, her et utsnitt av Amalie Ørbaks bilde.

Foto: Gerd Elgshøen

Nærbilder fra Trysilnaturen med kunstnerisk vri preget veggene i Vestibylen kafé i november 2017!

​Det var ikke Skjæraasendagene i år. Men kunstutstilling i Vestibylen kafé i kulturhuset signert kunstnerne på Trysil videregående skole ble det åkkesom. Heldigvis! Den hang oppe til og med 13. november.

- Vi på kulturavdelingen i Trysil kommune setter stor pris på samarbeidet med Trysil videregående skole og muligheten til å vise fram alt det fine ungdommene har å by på, sier Beathe H. Sande.

Åpningen

Kunstutstillingen ble høytidelig åpnet av Ingrid Brattestad fra Trysil kunstforening 18. oktober. Og før hun entret scenen, fikk nesten 200 publikummere en kjempefin minikonsert av dyktige, unge tryslinger; Martine Stenseth, Maria Særnmo, Kari Hagevik Bakke med ei danse dansegruppe fra kulturskolen, Synne Jørgensen med gitaristen Martin Bråten og Eline Gundersen Ås.

Nærbilder

Temaet for årets utstilling var altså nærbilder. Og da handlet det om nærbilder av planter i Trysilnaturen.

- De fleste bildene er laget med utgangspunkt i elevenes egne fotografier. Så var oppdraget å framstille plantene med naturalistisk form, volum, tekstur og god komposisjon, sier lærer Gerd Elgshøen.

28 kunstnere

28 unge kunstnere var representert på utstillingen. Førsteklassingene på kunst, design og arkitektur hadde tegnet med kull og blyant og brukt tre forskjellige tusjteknikker. Andreklassingene hadde store, sammensatte bærbilder i gouacheteknikk på svart kartong etter inspirasjon fra gamle skoleplansjer. Tredjeklassingene på formgivningsfag hadde tegnet og malt fire store bilder og stilte også ut grafikk. Og foto og grafikk-elevene hadde linosnitt og sjølsagt fotografier.

 Bildeglimt fra utstillingsåpninga - foto: Beathe H. Sande

Maria SærnmoDanserneKari Hagevik Bakke med dansereKari Hagevik Bakke og danserneSynne JørgensenSynne Jørgensen og gitaristen Martin BråtenEline Gundersen ÅsPublikumGerd Østlie Elgshøen og noen av kunsteleveneIngrid BrattestadMalin Jonsson takker Tryvis-elevene
Sist oppdatert: 16.11.2017 07:54:15