Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Månedens bilde i desember

Mormors hage malt av Tove Judit Næverdal

​Mormors hage heter dette maleriet som er malt av Tove Judi Næverdal.
Foto: Ramona Nordnes, Trysil kommune

 

​Månedens bilde på servicetorget i Trysil rådhus er Mormors hage av kunstneren Tove Judit Næverdal.
​Det er det samme bildet som var månedens bilde i november, men vi synes det er så fargerikt og flott og passer så bra på den hvite veggen i publikumskroken på servicetorget at vi mer enn gjerne lar det henge en måned til. 

Kunstneren

Månedens kunstner Tove Judit Næverdal (bosatt i Oslo) har en bred kunstnerisk utdannelse, blant annet fra Vestlandets kunstakademi og Statens håndverk og kunstindustriskole (SHKS), avd. maleri. Næverdal har bak seg en rekke separat- og kollektivutstillinger, blant annet Galleri K i Trysil.

Fredsprisutdeling

Næverdal var leder av prosjektarbeidet Performance som ble fremført i Oslo Rådhus og Oslo Domkirke i forbindelse med fredsprisutdeling i 2001, som gikk til Kofi Annan, og fredsprisutdelingen i 2004 da prisen gikk til Wangani Muta Maathai. 

Kunsten

Kunstneren sier dette om sitt arbeid: - Jeg utfordres ved å variere teknikk, format, fargepalett, maleredskap i forhold til motivet. Nye kontraster, fargesammensetninger, spor på lerretet gjennom transparente lag, byr på mange overrasker og gir ny erfaring. Sammensetning og variasjon av fargeklanger og kontraster er som en utømmelig kilde som fremkaller stemninger og uttrykk som jeg ikke kan nå på annen måte enn gjennom maleprosessen. Bildet kan ikke tenkes helt ut på forhånd. I mine bilder liker jeg å være et sted i grenselandet mellom det abstrakte og det mer konkrete motiv, gjerne elementer av begge. Jeg ønsker at bildene åpner opp eller gir flere inngangsmuligheter for opplevelsen av bildet.

Skrevet av kulturkonsulent Ester Borg Rasmussen.
Sist oppdatert: 23.02.2015 11:18:14