Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Lone Lyseggens debututstilling

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 01.02.2017 11:55:00
Lone Lyseggen med ett bilde

​Lone Lyseggen fra Landsjøåsen debuterte som kunstutstiller etter å ha malt i det stille i 22 år. Utstillingen hang på Moren-salen på biblioteket fra 2. til 18. februar.

Foto: Monika Søberg, Lokalavisa Trysil-Engerdal

​Hun har malt i det stille i 22 år. Ytterst få har visst om det. Men så ble Lone Lyseggen klar for å vise fram kunsten sin.

Utstillingen som hun kalte Fargenes univers, hang i Moren-salen på Trysil folkebibliotek fra 2. til 18. februar.

Møtte veggen

Lone Lyseggen fortalte til Lokalavisa Trysil-Engerdal at hun ikke ante at hun kunne male da hun møtte veggen for 22 år siden. Men hun fikk et bilde i hodet, og det måtte ut. Vannfarger og papir gjorde nytten i 10 år før hun for 12 år siden tok et kurs og begynte å male med akryl på lerret.

Maler følelser

Lone maler abstrakt. Hun maler følelsene sine. Til Lokalavisa Trysil-Engerdal sa hun at hun verken planlegger eller bestemmer hvordan bildene skal bli. Fargene kommer til henne. Hun legger dem på lerretet, legger over tykk plastikk og trykker, banker og stryker dem ut. Først når hun løfter av plastikken, ser hun hvordan og hva bildet har blitt.

Salgsutstilling

Lone har altså en svært fysisk måte å male på. Og det gjør godt, sier hun, for da får hun ut så mange følelser. Med utstillingen håpet hun at bildene hennes ville røre ved andre. Bildene var til salgs, men viktigst for Lone var at bildene hennes gjorde noen godt.

- Selv om jeg ikke har klart å bli frisk, har malingen hjulpet. I dag kan jeg si at jeg har det godt. Jeg har lært meg kjenne mine verktøy og begrensninger og å akseptere at det er som det er, sa hun til avisa.

Sist oppdatert: 22.02.2017 08:13:32