Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Lokal kunst og kunsthåndverk på Norsk elgfestival

To menn og tre kvinner sitter på huk og holder i et blått naturmaleri

​Kulturruta blir en del av Norsk elgfestival den siste helga i august.
Fra venstre: Olve Norderhaug i elgfestivalen, biblioteksjef Kari Lise Odden,
Kari Odden på kulturavdelingen, kultursjef Anne Norderhaug Sætre og Frank
Robert Lund i elgfestivalen.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

 

Vi ønsker å vise fram lokale kunstnere og kunsthåndverkere i ei kulturrute som går over hele Trysil. De som vil være med, kontakter du biblioteksjef Kari Lise Hagen.

​Ideen, og arbeidstittelen kulturruta, har kulturavdelingen hentet fra Grue. Som der ønsker kulturtryslingene å lage ei brosjyre med kart og omtale av de ulike kulturstoppene på ruta, åpningstider og hva som fins der. De vil at den skal bli så omfattende og variert som mulig sjølsagt. Kulturruta, som kanskje får et helt annet navn, skal åpnes på Norsk elgfestival siste helga i august.

Ta kontakt fort

Hvis du driver med kunst eller kunsthåndverk - i stor eller liten skala, om du vil selge kunstverkene dine eller ikke - ta kontakt med Kari Lise Hagen på biblioteket så snart som mulig. Du trenger ikke åpne dørene til hjemmet ditt for å få vist fram produktene dine, men vil du, er det fint.

Utstillingslokaler

Vi ønsker forskjellige utstillingslokaler, for eksempel kunstnerens eget galleri eller verksted, at flere samles om utstillinger i grendehus, kanskje i hoteller eller restauranter, og gjerne på biblioteket eller i kulturhuset. Det avhenger av hva deltakerne vil, og om for eksempel grendeutvalg ønsker en felles stopp i si grend, kanskje med et ekstra servicetilbud som kafedrift eller liknende. Vi er i startgropa - og veldig åpne for gode innspilll.

Elgfestival

Norsk elgfestival får sin historiske åpning i Trysil torsdag 28. august. Olve Norderhaug og Frank Robert Lund setter stor pris på kultursamarbeidet med kommunen.
- Noen av våre ambisjoner er å vise fram Trysils kultur og aktiviteter og ikke minst tradisjoner, både innen jakt og på andre felt. Ei kulturrute er midt i blinken. Vi blir interessante for flere, og vi får folk ut i grendene, sier Olve Norderhaug.

Hovedtemaer

Norsk elgfestival skal ha fokus på fem hovedområder: Handel, aktiviteter, mat, underholdning og faglig program.
- Vi skal lage egen handelsgate, Elgtråkket, sør i sentrum. Vi skal ha aktiviteter for hele familien knyttet til elg og jakthistorien. Vi håper å få lokale matprodusenter på banen og at restaurantene lager festivalmenyer. Vi skal ha fest og moro med konserter på kveldstid både torsdag, fredag og lørdag. Og vi skal ha faglig program for så vel forskere og forvaltere som for privatpersoner, sier Norderhaug som ikke vil gå mer i detalj hva programmet angår før det er spikret.

25 000 besøkende

Frank Robert Lund sier at Norsk elgfestival har store ambisjoner. De skal bli like store som rakfiskfestivalen i Valdres. Innen 2020 er målet å få 25 000 besøkende på elgfestivalen. - Vi starter den som en norsk festival, men håper det blir en skandinavisk festival om noen år. Men den skal forankres i lokalmiljøet, og den skal profilere hele Trysil og elgen som kulturbærer, sier Lund.

Du kan lese mer om elgfestivalen i rapporten til høyre.

Sist oppdatert: 23.02.2015 11:18:02