Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Laila Fredhjem viste sitt Trysil

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 24.08.2017 11:55:41
Laila Fredhjem med to av fotografiene på utstillingen

​Laila Fredheim stilte ut fotografier på Morensalen på biblioteket 24. august-23. september 2017. Mitt Trysil var tittelen på salgsutstillingen.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

Laila Fredhjem åpnet dørene til sitt Trysil foreviget gjennom kameralinsa, i Morensalen på biblioteket i september.

Vi traff Laila da hun var i full gang med å dandere 22 fantastiske naturbilder på veggene i Morensalen. Så gode er bildene at hun har fått medaljer, heder og ære for flere av dem. Nå er de til salgs.

Åpning

På utstillingsåpninga av Mitt Trysil torsdag 24. august fikk de rundt 50 frammøtte treffe fotografen, nyte bildene og musikalsk underholdning av kulturskolelevene Kaja Storfjord Tangnes på fele, Maja Øvergård på fele og Sofie Bjørnberg på piano.

Lailas Trysil

Utstillingen var førstepremien i Trysil kommunes fotokonkurranse i fjor.

- Mitt Trysil er ute i naturen, ute i skogen, blant ville dyr og helst når lyset er spesielt, sier Laila, og vi ser at hun er fascinert av tåke, soloppganger og solnedganger blant annet. Og ikke bare det - hun fanger stemningen perfekt også.

15 år med kamera

Laila begynte å fotografere for alvor for 15 år siden - etter at hun ble syk.

- Jeg befant meg i ytterkanten av livet og begynte å lete etter andre verdier, vekk fra stress og mas, og oppdaget at det er ute i skogen og naturen at jeg får ladet batteriene, at jeg kjenner at jeg lever, sier hun.

Takknemlig for tips

Og siden har det tatt mer og mer av. Nå tilbringer hun nesten all fritid utendørs, med kameraet for hånden. Hun er veldig takknemlig for alle tips hun får fra folk. Uten dem hadde hun aldri fått så mange fine bilder, sier hun.

Motiv overalt

Hun ser motiv overalt og knipser villig vekk. Dyktig som hun har blitt, sletter hun alt hun ikke er helt fornøyd med. Et gulbilde fra NM i naturfoto i 2015 holdt også på å havne i søppelbøtta.

Storokse i tåke

En tåkete kveld listet hun seg innpå en moldiger elgokse. Lukkertida liknet ingenting. Hun var skeptisk til resultatet. Nei, dette ble dårlig, tenkte hun da hun så gjennom bildene etterpå. Men så slettet hun ikke likevel. I stedet sendte hun det inn som ett av 50 bilder til fotokonkurransen i Villmarksliv. Og bildet ble taksert til gull i den NM-runden. Totalt fikk Laila 10. plass i NM i naturfoto i 2015.

Svart/hvitt

Storoksen var med på utstillingen, i den blå originalen på lerret. Og også i svart/hvit-utgave som Anders Nyhuus har laget og overført til akvarellpapir. Det ble kjempebra, synes Laila. Blant de 22 bildene fantes også fem som har oppnådd sølv i Villmarkslivs NM-runder.

Fotoutstillingen var tilgjengelig i bibliotekets åpningstid samt under Norsk Elgfestival.

Sist oppdatert: 26.09.2017 07:53:45