Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Kunstverket ved innkjøringa til Trysil sentrum velges i september

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 08.09.2016 12:13:41
Stor-elgen i sølv på Bjøråa rasteplass

​Gava Stor-Elvdal kommune fikk av Sparebanken Hedmarks kunstfond i fjor, storelgen på Bjøråa rasteplass, er blitt en turistattraksjon. Det blir spennende å se hva slags kunstverk Trysil får.

Bildet er lånt fra sparebanken-hedmark.no

​I fjor fikk Stor-Elvdal en sølvfarget gigantelg i gave fra Sparebanken Hedmarks kunstfond. Hva Trysil får, bestemmes senere denne måneden.

​31. august presenterte de fem utvalgte kunstnerne sine ideer for kunstfondets styre og Trysils representanter; ordfører Erik Sletten, Turid Backe-Viken fra hovedutvalg for oppvekst og kultur, kommunalsjef for oppvekst og kultur Jo Stuan og Trysil kunstforenings Ingrid Brattestad.

Valg i september

- Trysils representanter er invitert til å gi en tilbakemelding etter presentasjonene, men det er styret i Sparebanken Hedmarks kunstfond som er jury. Vinneren kåres senere i september, sier digital markedsfører i Sparebanken Hedmark Ingrid Almlid Ottermo. Siden det ikke er snakk om en offentlig konkurranse, vil bare vinnerens kunstverk bli offentliggjort.

Kunstnerne

Så det er spennende tider både for oss som er forventningsfulle til det som skal bli et blikkfang ved innkjøringa til Trysil sentrum, og de fem kunstnerne Ellen K. Solberg fra Råde i Østfold, Merete Sejersted Bødtker fra Trysil, Geir Stormoen fra Brumunddal, Tor Lindrupsen fra Kråkerøy i Østfold og duoen Thomas Nordstrøm og Annika Oskarsson fra Bromma i Sverige.

1 million kroner

Det var på formannskapets møte 16. april 2015 at lederen for kunstfondet, Wenche I.S. Høye, fortalte om den uventede og velkomne gaven.

- Trysil er viktig i Hedmark. Utsmykning av offentlige rom er mangelvare, men viktig for omdømmet. Vi ønsker å bidra til et nytt, stort kunstverk i Trysil, sa hun.

Sist oppdatert: 08.09.2016 13:18:10