Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Hans Ola Østby vant fotokonkurransen Vann

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 09.10.2018 09:22:14
Frosset vann

​Det er ren kunst i Hans Ola Østbys fotografi Frosset vann som vant Trysil kommunes fotokonkurranse 2018.

Foto: Ingar Kristiansen, Trysil kommune

​Av 32 flotte bilder syntes juryen at vestbyingen Hans Ola Østbys Frosset vann var det aller fineste.

Førstepremien i Trysil kommunes fotokonkurranse er 3 000 kroner og mulighet til å ha separatutstilling i Morensalen på biblioteket.

Kjempeglad

Cirka 40 var til stede da fjorårets vinner Anders Nyhuus åpnet fotoutstillinga, Kari Hagevik Bakke sang og vinnerne ble kåret. Ingen av de som tok pallplassene hadde anledning til å være med på den trivelige kvelden dessverre. 

- Men vi ringte til Hans Ola og fikk han på høyttaler. Han ble overrasket, men kjempeglad, sier kultur- og idrettskonsulent Malin Jonsson.

Juryen

Årets jury besto av Fredrik Otterstad som er innholdsansvarlig på Destinasjon Trysil, Thomas Moen Rønningen som er grafiker på Eggen media og Therese Hornsletten Hansen som er lærer i kunst og norsk på Trysil videregående skole.

Frosset vann

Om vinnerbildet sier de:

Frosset vann er et bilde alle tre i juryen stadig måtte gå tilbake til. Det er et bilde som er like enkelt som det er vanskelig. Det har en komposisjon og et uttrykk som kan leses på mange måter, med en fin blanding mellom det myke og harde og lyse og mørke. Det har også en dybde som juryen ble imponert over. Disse tingene gjør at man hele tiden ser noe nytt i bildet, noe som gir det lang levetid. Samtidig treffer det også temaet i konkurransen meget godt og er en verdig vinner.

Isdannelse

Odd Egil Bakken fra Innbygda har gjort det skarpt i og vunnet flere av kommunens fotokonkurranser. I år tok han både andre- og tredjeplassen. Om Isdannelse på andreplass sier juryen:

Et bilde alle hadde på lista. Det er flott fanget med et dyp og komposisjon som drar oss inn i motivet. Flotte, myke og varme farger som går godt over i hverandre i et ellers kaldt motiv. Et teknisk godt bilde som ikke blir utbrent eller hardt som motlysbilder fort kan bli.

Isklokker

Om Isklokker på tredjeplass sier juryen:

Juryen er fascinert over fotografens evne til å se og fange et godt motiv. Motivet har en god rytme, og det er en fin harmoni mellom det myke og det harde i bildet. Måten fotografen balanserer kontrasten mellom det varme og det kalde er veldig tiltalende. Isklokker er et godt komponert fotografi.

Isdannelse av Odd Egil Bakken 

Isdannelse av Odd Egil Bakken.
Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

Isklokker av Odd Egil Bakken 

Isklokker av Odd Egil Bakken.
Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

 

Sist oppdatert: 09.10.2018 09:45:48