Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Dobbeltseier til Laila Fredhjem i fotokonkurransen Arbeidsliv

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 17.11.2016 18:50:48
Laila Fredhjem og vinnerbildet

​- Dette bildet traff perfekt på oppgaven. Det er et godt bilde som formidler en god og nær kontakt mellom de to som er avbildet, sa juryen om Laila Fredhjems vinnerbilde i fotokonkurransen Arbeidsliv.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

Laila Fredhjem vant Trysil kommunes fotokonkurranse Arbeidsliv med bildet Sykehjem. Og hun tok andreplassen med bildet Forfatter.​

​På tredjeplass kom Rita Mariann Sætre med God konsentrasjon om arbeidsoppgaven.

Vanskelig for juryen

Hele 28 fotografier hadde juryen - Gine Skei, Knut Holmseth og Einar Røyne - å velge mellom. Det var ingen lett oppgave.

- Bildene har alle i mer eller mindre grad og på hvert sitt vis beskrevet oppgavens tema, og det er veldig mye fint både teknisk og følelsesmessig. Vi har lagt mest vekt på temaet. Videre har vi vurdert teknikk, komposisjon og lys, sa Gine Skei.

For ordens skyld: Juryen visste ikke hvem som hadde tatt de forskjellige bildene.

Tredjeplass

Gine Skei røpet tredjeplassen først og ga denne begrunnelsen:

- Bildet er tydelig på oppgaven arbeidsliv. Det er teknisk bra med fine farger og gir en god følelse som en kjenner seg igjen i. Et fint øyeblikk med full konsentrasjon.

Rita Mariann Sætre ble belønnet med Årbok for Trysil.

Andreplass

Om andreplassen sa hun:

- Bildet er meget bra teknisk med flott lyssetting. Det har en detaljrikdom som gjør at vi finner nye ting hver gang vi ser på bildet. En god beskrivelse av oppgaven er gitt ved å vise at PC-en har fått plass i forfatterens skrivestue.

Også andrepremien var Årbok for Trysil.

Førsteplass

Om Laila Fredhjems vinnerbilde sa de:

- Vi i juryen er helt enige om at dette bildet traff perfekt på oppgaven. Det er et godt bilde som formidler en god og nær kontakt mellom de to som er avbildet. Bildet har en ryddig komposisjon med god lyssetting.

Førstepremien var 3 000 kroner og muligheten til å ha en egen fotoutstilling på biblioteket neste høst.

Gå og se

De 15 fotografene som var med på årets fotokonkurranse, har til sammen bidratt til en interessant, variert og kjempefin utstilling på Café Rialto. Her er sauebonden, skogsarbeideren, gullsmeden, skogsforfatteren, rodeorytteren, lesere i startgropa, landmåleren, reindriftssamene, fallskjermhopperen, potetplukkerne, nærkontakt i barnehagen, fargerike makroner, dansk industri og ambulanser. Utstillingen henger oppe helt til 7. februar, så gå og se.

Urkult

Kultur- og idrettskonsulent Malin Jonsson sa at hun hadde hatt det jättemysigt och urkult da hun hengte opp utstillingen.

- Dere har timet temaet helt fantastisk! Tusen takk til alle som har deltatt, sa hun.

Fotoentusiaster

Kultursjef Anne Norderhaug Sætre, som åpnet utstillingen, roste disse fotoentusiastene som bruker massevis av tid på å jakte gode motiv og fange øyeblikkene slik at vi andre kan se, føle og oppleve denne dokumentasjonen av vår tid.

Historiske linjer

Hun trakk historiske linjer tilbake til Haakon Garaasen som først på 1900-tallet fotograferte mye fra arbeidsliv og dagligliv i Trysil. Og til Lasse Thorseth som fotograferte folkeliv, næringsliv, industri, natur og enkeltpersoner fra 1950-tallet og oppover.

- Bildene er i dag en del av Trysil kommunes fotoarkiv og er en viktig kulturhistorisk dokumentasjon. Det er verdifullt å se hvordan tryslingene levde den gang, sa hun.

Vår tid

- Den innsatsen og lidenskapen dere legger for dagen, har stor verdi med tanke på å ta vare på kunnskapen om vår tid. Bildene har også kunstnerisk verdi. Denne lidenskapen handler også om økt livskvalitet, så tusen takk for engasjementet og deltakelsen, sa hun til fotografene.

Vakker sang

På åpningskvelden kunne vi glede oss over vakker sang i tillegg til de flotte bildene. Julie Marie Engh har en fantastisk stemme og innlevelse og akkompagnerer seg selv strålende på gitar. Tre sanger fengslet hun publikum med; Dixie Chicks Travelin' Soldier, First Aid Kits This old routine og The Lumineers Ho Hey.

 Bildeglimt fra utstillingsåpning og kåring i fotokonkurransen 2016

Julie Marie EnghAnne Norderhaug Sætre på utstillingsåpningGine Skei, Einar Røyne, Knut HolmsethRita Mariann Sætre og juryenRita Mariann Sætre og tredjeplassbildetLaila Fredhjem og juryenLaila Fredhjem og forfatterenLaila Fredhjem førstepremieLaila Fredhjem får blomster av jurymedlem Einar RøyneMalin Jonsson på utstillingsåpning
Sist oppdatert: 17.11.2016 20:28:26