Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Nye vedtekter i idrettsfondet

Ung jente i rød og hvit trøye kaster spyd

 

​Nå kan både idrettslag, skytterlag og andre ideelle organisasjoner som driver fysiske aktiviteter, søke om tilskudd fra idrettsfondet.

​Det er klart etter at kommunestyret vedtok nye vedtekter for fondet 18. februar. Kommunestyret har tidligere bevilget 400 000 kroner til idrettsfondet i år. Søknadsfristen er 1. september.

Flere søkere

Det var i første rekke ønsket om å åpne idrettsfondet for flere søkere at politikerne ønsket å endre vedtektene. Punkt 2 i vedtektene lød: Idrettslag tilsluttet Norges Idrettsforbund og olympiske og paralympiske komite (NIF), kan søke om
midler.
Det har tatt sin tid å finne den rette formuleringen. Saken har vært oppe tre ganger i både hovedutvalg for oppvekst og kultur siden september i fjor.

Ikke kommersielle

Den siste innstillingen fra hovedutvalget til kommunestyret viste seg heller ikke å være akkurat det politikerne ønsket.
- Innstillingen åpner for kommersielle aktører, og det var ikke intensjonen, sa utvalgsleder Turid Backe-Viken, Ap i kommunestyret og fremmet et nytt forslag til punkt 2 i vedtektene:
Idrettslag, skytterlag og andre ideelle organisasjoner som driver fysiske aktiviteter, kan søke om tilskudd. 

Ikke bare idrett

Andreas Akre, Frp syntes at Backe-Vikens forslag åpner for at alle som driver fysisk aktivitet, kan søke.
- Det kan hende det er bra, men fondet heter Trysil kommunale idrettsfond. Da bør midlene brukes på idrett. Ellers uthuler vi det og bør endre navn på fondet, for da er det ikke noe rent idrettsfond lenger. Jeg foreslår at punkt 2 skal lyde Idrettslag og organisasjoner tilknyttet Norges Idrettsforbund kan søke om midler, sa han.

Skyting

Det fikk Per Hagebakken, Sp til å ta ordet:
- Det kan være fristende å spørre representanten Akre om han anser skyting som idrett.
Akre svarte:
- Jeg skal ikke gå inn i en debatt om hva som er idrett eller ikke. Men skytterlag har mulighet til å søke penger andre steder.  

Mot en stemme

Kent Bakke, H ba om gruppemøte. Etterpå sa han:

- Prinsipielt er jeg på linje med Akre, men det har vært så mye att og fram at jeg er flau over å være politiker. Akre har ikke vært med på de tidligere behandlingene, så jeg velger å støtte forslaget fra Backe-Viken.

Det ble dermed vedtatt med 22 mot 1 stemme. Resten av vedtektene ble enstemmig vedtatt.

Komplette vedtekter og søknadsskjema finner du til høyre.

 

 Kontakt oss

Sist oppdatert: 19.03.2015 15:34:25