Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Grenverk, søte kanapeer og bobler i glasset

Barn og voksne står foran et stort kunstverk av en gren

​Mange kom og beundret Grenverk på utstillingsåpningen.

Foto: Ramona Nordnes, Trysil kommune

Alt som seg hør og bør var på plass under utstillingsåpningen av Grenverk på Moren-salen denne kvelden.

​- Dere har all grunn til å være stolte over kunstverket. Dere er dyktige elever som har gjennomført oppdraget svært godt under kyndig og god veiledning av våre lærere - ja, dette måtte jo bare bli vellykket, sa kultursjef Anne Norderhaug Sætre under utstillingsåpningen av Grenverk.

Unik kulturskole

- Kulturskolen i Trysil står godt forankret i kulturbygda vår. Så mye som en tredjedel av unger og ungdom i Trysil går på kulturskolen, og det er spesielt. Kulturskolen er en mangfoldig og viktig arena for de unge til å utvikle seg både kunstnerisk og musikalsk, sa en fornøyd kultursjef.

Å male for sjelen

- Kulturskolen er også en sosial arena, og det er lett å høre at det er trivsel blant bildeelevene når døra står på gløtt inn til atelieret. Ta med dekk dette videre i livet og mål og tegn når det kjennes nødvendig. Gratulerer med kunstutstillingen!, sa en tydelig stolt kultursjef.

Unikt kunstverk

Bak Grenverk står rundt 50 bildeelever, fra tredje klasse og ut videregående. Hver elev har har tegnet sin del av et stort bilde som tilsammen har blitt et imponerende sju meter langt grenverk.

Flott dekor

 - Noen av grenene er også dekorert med alvespråk, sangtekster, navn på dyr og planter og hindu henna. Jeg er så imponert og synes det er fantastisk at dere har fått til et så stort kunstverk sammen, sa en strålende fornøyd Vera Woll Godal som er lærer i bilde og visuell kunst på kulturskolen.

Herlig sang

Eline Gundersen Ås og Synne Jørgensen er to kjempeflinke jenter som både synger og spiller på gitar. Eline gjorde Stay av Kygo helt nydelig på akustisk gitar, mens Synne Jørgensen sang sin egen sterke låt Lost in this World. Utrolig fint av begge de to!

Mange frammøtte

Mange møtte fram, blant annet Evie Kjellaas og Øystein Bryn som også var veldig imponert over kunstverket: - Kult, helt fantastisk og morsomt prosjekt der så mange har bidratt. Tenk å være en liten del av noe så stort!

Utstillingen kan besøkes på Moren-salen på Trysil folkebibliotek til over påske, så ta turen innom!

 

 Glimt fra utstillingsåpningen

Grenverk 3Grenverk 5Kanapeer og mozellAnne Norderhaug Sætre og Vera Woll GodalGrenverk 7Eline Gundersen ÅsSynne JørgensenUtstillingsåpning Grenverk 14Utstillingsåpning Grenverk 16Utstillingsåpning Grenverk 17

 

 

 

 

 

 

 

 

Sist oppdatert: 10.03.2016 18:06:48