Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Glad Belinda Støbak fikk sitt drømmestipend

Ei jente og ei kvinne foran kunst på vegg

Belinda Støbak og læreren hennes i faget bilde på kulturskolen Vera Woll Godal.

Foto: Johannes Nome, Trysil kommune

 

​Onsdag 11. juni fikk svært glade Belinda Støbak overrakt Drømmestipendet 2014 i Sven Moren-salen på biblioteket.

Salen var pyntet med Belindas kunst og fotografier på veggene. Det fikk Elin Kvernmoen fra Norsk kulturskoleråd, som satt i fagjuryen som plukket ut de 100 stipendvinnerne, til å si at hun nå så enda mer av storheten i Belindas kunst. For 17-åringen fra Nybergsund har så forskjellige uttrykk - fra det helt såre til det skikkelig røffe.

Imponert

Ordfører Ole Martin Norderhaug var også imponert og synes det skal bli spennende å følge Belinda framover. Kultursjef Johannes Nome sa:

- For at drømmer skal bli til virkelighet innen kunst og kultur, kreves talent, arbeid og at man har noe på hjertet, noe man ønsker å si. Hvis vi titter oss rundt, er det tydelig at Belinda har det som skal til. Drømmestipendet er også en bekreftelse på det.

Status

Både ordføreren og Kvernmoen sa at man ikke kommer så langt med 10 000 kroner, som Drømmestipendet er på. Men det gir status og kan åpne noen dører for de talentfulle ungdommene. Oppgradering av noe fotoutstyr er av det som står på Belindas ønskeliste.

Gjester

I tillegg til familie og venner som hadde møtt opp for å dele kvelden med Belinda, blant andre bilde-læreren hennes på kulturskolen Vera Woll Godal, leder i Trysil kunstforening Irma Tystad og kulturskolelærer Else Myhr som åpnet kvelden med ei felelåt.

Inspirasjon

- Det er hyggelig at alle dere er her i kveld. Støtte og inspirasjon betyr mye når man er ung - fra de nærmeste, fra lærere og fra lokalsamfunnet der man vokser opp. Lykke til videre, Belinda, sa kultursjefen.

Utstilling

Belindas bilder henger i Sven Moren-salen til fredag 13. juni. Så hadde du ikke mulighet til å komme onsdag kveld, bør du kikke innom i dag eller i morgen for å se hvilken dyktig fotograf og kunstner Belinda er!

Kvinne, mann, ungjente og mann foran kunst på vegg
Elin Kvernmoen fra Norsk kulturskoleråd kom til Trysil for å gi Belinda
Støbak Drømmestipendet 2014. Ordfører Ole Martin Norderhaug overrakte
blomster fra kommunen. Kultursjef Johannes Nome overrakte diplom og
ledet den fine stunda på biblioteket.

Sist oppdatert: 19.03.2015 15:34:04