Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Kul mat-elevene serverte Drømmestipend-juryen

To jenter med fat med påsmurt stomp

​Trysilstomp med myssmør og pultost er en fantastisk smaksopplevelse!

Foto: Anne Marit Myhre

 

​Våre unge kokker på Kul mat-kurset imponerte Drømmestipend-juryen med deilig, hjemmebakt stomp.

På kurskvelden 17. mars var Kul mat-elevene i Fageråsen på bakeriet Kort & Godt der Bente Lise Bryn som lærte dem om å bake stomp. Denne Trysil-delikatessen ble så toppet med smør, myssmør og kvitost fra Bryns gardsmeieri og pultost fra Tine meierier i Nybergsund. Og hvem fikk smake?
- Selveste Norsk Kulturskoleråd som var i Trysil med juryen for Drømmestipendet! sier kursleder Anne Marit Myhre.

Ros

Kul mat-elevene fikk ros for tradisjonsbaksten ifølge kurslederen. Som takk fikk de en kokebok av  prosjektlederen for Kul Mat nasjonalt.
- Det ble altså en festkveld for alle, sier Anne Marit Myre og takker Kari Wassgren på Kort & Godt og stompekspert Bente Lise Bryn for positiv hjep.

Tomatsuppe

På kurskvelden 10. mars hadde Kul mat-elevene helt andre ingredienser om hender. Da laget de tomatsuppe fra bunnen av. Og av det som ble til overs laget de noe som er et stykke fra tradisjonsmat fra Trysil; pizzasaus, lasagne og pasta bolognese. Godt det også!

 

 Mer informasjon

 Bildeglimt fra kurskveld 4 og 5 - foto: Anne Marit og Terje Myhre

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sist oppdatert: 19.03.2015 15:33:57