Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Steinar Ofsdal og musikkhøgskolestudenter på Trysil-besøk

Steinar Ofsdal og folkemusikkstudenter på Jordet skole

​Mange unge tryslinger satte pris på å få besøk av Steinar Ofsdal og folkemusikkstudenter fra Norges Musikkhøgskole.

Foto: Marianne Lund, Trysil kommune

​Steinar Ofsdal og studenter fra Norges Musikkhøgskole begeistret både elevene på Jordet skole og feleelever på kulturskolen da de stakk innom dem forrige torsdag.

​Lærer Marianne Lund i Jordet skriver:

I dag har vi fått litt av ei gave! Steinar Ofsdal og noen studenter fra Norges Musikkhøgskole har vært og spilt folkemusikk for oss. Ei uke tidligere kontakte Steinar rektor og lurte på om de kunne få komme og holde en konsert for oss. Vi takket selvfølgelig ja, og vi er kjempefornøyde!

Lydløst publikum

Konserten var meget bra, og elevene lyttet med store øyne og uten en lyd! Studentene spilte på fele, fløyte, gitar og andre instrumenter, og de sang også litt. De minste elevene fikk være med og danse litt halling.

Hyggelige hilsener

Etterpå var det noen som spurte om å få autografer, og både Steinar og studentene skrev villig vekk de hyggeligste hilsener i tillegg til navnet sitt. Som takk for konserten overrakte rektor en konfekteske og Jordet skoles jubileumshefte. En flott opplevelse for både store og små!

Møtte feleelevene

Til feleelevene på kulturskolen fortalte studentene om hvorfor de hadde begynt å spille fele, forteller Else Myhr som skriver:

Noen hadde større søsken som spilte, en hadde vært på kulturskolekonsert og hørt fele, og ei hadde ei venninne som ville begynne og bestemte seg for å bli med. Deretter spilte de for oss både på hardingfele og fele. Men det viktigste var at vi spilte sammen alle sammen.

Buskspell

Det ble skikkelig buskspell der vi spilte noen låter som de kunne, og noen som noen av oss kunne, og alle spilte med enten de hang seg på melodien, eller spilte komp og artige andrestemmer.

Søleken og Vaffelvalsen

Studentene lærte oss både å synge og spille Søleken, mens felelærer Bente Kvile Buflods nybegynnere lærte dem Vaffelvalsen som ble veldig tøff med musikkhøgskolestudentenes improviserte andrestemmer. Det var en trivelig og inspirerende ettermiddagstime for både små og store!

Fra Engerdal

Tidligere i uka hadde folkemusikkstudentene spilt på skoler og i barnehager i Engerdal og truffet spellmannslaget og leikarringen. På veg hjem til Oslo stanset de altså på Jordet skole og i kulturhuset Hagelund. Det ble satt pris på!

 Bildeglimt fra folkemusikkstudentenes besøk

SAM_4260SAM_4262Norges Musikkhøgskole på Jordet skoleFeleelevene har besøk fra Norges musikkhøgskoleFeleelevene har besøk fra Norges musikkhøgskole2Feleelevene har besøk fra Norges musikkhøgskole3Feleelevene har besøk fra Norges musikkhøgskole4

 Mer informasjon

Sist oppdatert: 22.02.2016 13:05:47