Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Se filmen fra Folketoner i Maskineriet

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 16.05.2018 09:41:16

​Her kan du se Jonas Sjøgrens film fra den storslagne konserten som kulturskolen hadde på driftssentralen tidligere i vår.

Klikk på bildet for å se filmen.

Musikere og dansere på konserten - klikk på bildet for å se filmen 

Folkemusikk

Kulturskolelærer Lotte Sørli Graff beskriver konserten slik:

Dette skoleåret har Trysil kulturskoles lokaler blitt fylt av folkemusikk. Elevene har fått utfolde seg i folkemusikkens verden via sang, dans og sine forskjellige instrumenter.  Inspirasjonen og tanken om å jobbe med folkemusikk kom fra Else Myhr i Trysil-Knut Dans og Spelmannslag, for å bygge opp imot Landskappleiken 2018 som avholdes i Trysil i sommer.

Bestillingsarrangementer

Kulturskolen bestilte tre folkemusikkarrangementer av Else Myhr, som skulle bli en del av en forestilling. I tillegg jobbet alle lærerne med forskjellige folkemusikalske uttrykk med sine elever.
Alt endte opp i en stor vandreforestilling i kommunens driftssentral med cirka 150 elever.

Folketoner i Maskineriet

Forestillingen fikk navnet Folketoner i Maskineriet. Den åpnet med den spesialarrangerte folkemusikken spilt av et stort kulturskoleorkester med elever på piano, slagverk, fele, blåseinstrumenter og sang. Kulturskolens danseelever danset til to av låtene.

Miniforestillinger

Mange av de andre innslagene fikk utspille seg i forskjellige rom i driftsentralen som små miniforestillinger. Det ble en variert og innholdsrik konsert på et utradisjonelt sted - en positiv opplevelse for både elever og publikum.

Sist oppdatert: 16.05.2018 10:22:21