Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Korps er gøy - bli med!

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 25.04.2017 10:03:44
Korpset spiller

​Korps i skolen og kulturskolens aspirantkorps bærer frukter. Nå har Jordet skolekorps rundt 30 medlemmer. Hurra!

Foto: Anne Norderhaug Sætre, Trysil kommune

​Ikke mindre enn tre korps spilte på rekrutteringskonserten på Jordet skole 24. april.

Jordet skolekorps, kulturskolens aspirantkorps og 3. klassekorpset på Jordet skole spilte for alle elevene på skolen og klarte det de ville; å få alle til å forstå at korps er gøy!

3. klassekorpset

3. klassekorpset var første korps ut.

- De spilte to stykker som de har lært på den ukentlige undervisningen på korpsinstrumenter i musikktimene dette året. De har blitt veldig flinke og behersker fem toner allerede, skryter rektor på kulturskolen og kultursjef Anne Norderhaug Sætre.

Seks instrumenter

Klassekorpset har musikere som trakterer trompet, althorn, fløyter, saksofon, bassgitar og trommer. De ble dirigert av John Ludvig Skarpmo. Også kulturskolelærerne Jaime Carizzo og Joe Rodgerson var med.

Jordet skolekorps

Jordet skolekorps spilte flere stykker, og de spilte godt både alene og sammen med aspirantene og under begge dirigentene Tine D.S. Martinsen og John Ludvig Skarpmo.

- Rekrutteringen begynner å gi frukter i Jordet skolekorps som nå er en gjeng på cirka 30 stykker.  Til slutt spilte alle korpsene Elektrisk som fellesnummer, sier kulturskolerektoren.

Korps i skolen

Trysil kulturskole har hatt korps i skolen i tre år.

- Opplegget er veldig vellykket. Alle 3. klassingene får velge et korpsinstrument og får både undervisning på instrumentet og samspill i korps i musikktimene på skolen. I tillegg gir vi enkeltundervisning på alle instrumenter fra 3. klasse, sier Anne Norderhaug Sætre. 

Aspirantkorps

Fra 4. klasse kan elevene begynne å spille i kulturskolens aspirantkorps som ble startet i 2016. Der spiller 4. klassinger fra alle skolekorpsene sammen i ett år før de begynner i sine hovedkorps.

- Vil du begynne å spille? Velkommen til å søke plass på kulturskolen. Søknadsfristen er 1. mai, sier kulturskolerektoren. Mer info finner du på lenken til høyre.

Publikum på rekrutteringskonserten 

Publikum fikk høre mye fin korpsmusikk på rekrutteringskonserten på Jordet skole.

 Kontakt oss

Sist oppdatert: 25.04.2017 10:37:03