Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Rømmegrøt og fisk er kul mat

Tre jenter med nybakt eplekake foran seg og blid gutt bak seg

​Det smakte med fersk eplekake etter å ha prøvd seg på rømmegrøt og fisk.

Foto: Anne Marit Myhre

 

Rømmegrøt og fisk var det første elevene på kulturskolens Kul mat-kurs fikk lage. Kult!

Kursleder Anne Marit Myhre var ikke den eneste som storkoste seg på den første kurskvelden. Hun kan fortelle om at de unge kursdeltakerne ga seg i kast med matlaginga med stor iver. Stemningen var god og barna glade hele kvelden.

Gammeldags mat

​Anne Lunde fra Trysil bygdekvinnelag kom innom og snakket litt om hva vi tryslinger spiste i gamle dager. 
- Barna var ivrige og lydhøre og kom med mange spørsmål og kommentarer, sier Myhre.

Rømmegrøt

Etterpå gikk elevene til komfyrene for å lage rømmegrøt, fisk og eplekake.
- Jeg var spent på hva de syntes om kombinasjonen grøt og fisk. Alle måtte smake sjølsagt. Retten fikk blandet mottakelse, men det var stor enighet om at det var bedre med hjemmelaget enn i boks fra Fjordland. Vi bakte nok kake til at elevene fikk med seg en smakebit hjem også, sier Myhre som ikke er alene om å glede seg til neste kurskveld.

 

 Mer informasjon

 Bildeglimt fra kurskvelden - alle fotos: Anne Marit Myhre

Webdelegenskaper må konfigureres.

  

Sist oppdatert: 11.03.2015 10:39:07