Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

51 elever blåser i skoletida

Mange barn spiller på blåseinstrumenter

​Samspill er gøy, her i kulturhuset Hagelund.

Foto: Ramona Nordnes, Trysil kommune

Tredjeklassingene på Innbygda skole har Korps i skolen. Hver uke får de spille sammen i to timer.

Elevene øver i mindre grupper på korpsinstrumenter på Trysil kulturskole, og annenhver uke treffes de til stor fellesøvelse i kulturhuset Hagelund.

Korps i skolen

- Trysil kulturskole har satt klassekorps på dagsorden og ønsker å bidra til å få opp rekrutteringen til korpsene i Trysil. Musikktimene for tredjeklassingene er nå fylt med korpsmusikk som vi håper kan gi elevene stor glede i mange år framover, sier rektor Anne Norderhaug Sætre.

Spilleglede

Tidligere denne uka var det felles øvelse i kulturhuset Hagelund, og de 51 elevene på scenen var kjempeflinke! Det ble fint samspill med masse lyd på saksofoner, klarinetter, fløyter, messinginstrumenter, trommer og bass.

Jente og gutt spiller på trommer
Fra øvingsrommet på kulturskolen.

Musikklærere

Korps i skolen har knyttet til seg flere av de dyktige lærerne på kulturskolen. Det er Jaime Carrizo, nestleder på kulturskolen og lærer i treblås, som leder Korps i skolen. Med seg har han Ingvald Vangsnes Try, lærer i el-bass, band og musikkterapi, John Ludvig Skarpmo, lærer i messing, og Joe Rodgerson, lærer i gitar, band og lydmix.

Barn med bassgitarer 
Ingvald Vangsnes Try med elever.

Barn spiller på saksofon og klarinett 
Jaime Carrizo med elever.

Også i Jordet og Søre Osen

- Tredjeklassingene på Jordet og i Vestre Trysil skole får også tilbudet Korps i skolen gjennom kulturskolen, forteller rektor.

Blåse nytt liv i korpsbevegelsen

Det er Sparebankstiftelsen som har gitt Korpsnett Norge og stiftelsen Korps i skolen en stor gave, hele to millioner kroner, til klassekorps. For Trysil sin del betyr dette 30 splitter nye instrumenter til Korps i skolen.​

Barn spiller på saksofon og klarinettBarn spiller på saksofon og klarinett

Sist oppdatert: 11.02.2016 10:44:28