Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Blås og fele er lik suksess

Barn med feler og messinginstrument

​Felelærer Bente har veldig mange flinke elever!

Foto: Ramona Nordnes, Trysil kommune

 

​Moren-salen formelig boblet over at spilleglede da 35 kulturskoleelever igjen holdt en flott konsert. Musikk er moro!

​Ikke en ledig sitteplass var å oppdrive da lærere og elever på kulturskolen igjen inviterte til huskonsert.

Fire toner

Og kan man fire toner, så får man til å spille minst fem melodier. Unge korpsmusikanter fra Jordet skole ga alt under kyndig ledelse av lærer i messing og korps John Ludvig Skarpmo. Korpset startet med å spille stafett der en B- og F-gruppe vekslet på å spille de fem stykkene, alle komponert av Jaime Carrizo som er nestleder og lærer i treblås og korps.

Fem toner

Etter at ungene som spiller i Korps i skolen hadde fått igjen pusten, fikk vi høre disse sjarmerende stykkene, nå med fem toner, på rekke og rad: Dragen min, Fire aper (med solister), Tre små fisker og Bjørnen sover. Som avslutning bød de like godt på marsjen Tinnsoldater.

Både streng og messing

To av felelærer Bente Kvile Buflods elever spilte imponerende på både fele og messing - eller hornet som Bente kaller det. Først spilte Linnea på fele og deretter Lille katt på kornett. Så spilte Kristine Hoppsann polka på fele (komponert av Bente) og Lykkehjulets sang på trompet. Begge jentene er fra Jordet og er kjempeflinke!

Fele og pizza

- Nå kan alle på stryk som begynte i august komme opp. Ja, nå er det sånn at je lova at de skulle få vafler hvis de klarte å spelle Vaffel-valsen, og det klarte de og da fikk de pizza og det likte de, fortalte Bente.

Til tross for at de ikke har spilt lenge, så spiller de unge feleelvene allerede flere stykker nå. Denne kvelden fikk vi høre Vaffel-valsen, Moro med musikk og Felemarsj, spesiallaget av Bente.

Solister

På rekke og rad fikk vi også høre flere unge jenter som stod støtt som solister. Først fikk vi høre Kaja som spilte en reinlender på fele - uten noter, og Randi spilte en veldig rask galopp, også hun på fele. Kaisa spilte to stykker på altsaksofon, den siste en flott calypso. Frida spilte The Moon is a harsh Mistress stemningsfullt på sopransaksofon.

Duoer

De to unge feleelevene Malin og Kristine spilte kjempefint sammen på fele. Duo nummer to var Thea og Madelen, begge på saksofon. De spilte tre stykker, alle komponert/arrangert av Jaime: Kinagutten, Fire aper og Tre små fisker.

Trio

Feletrioen som bestod av Madelen, Kari og Hanna avsluttet huskonserten med tre kjempefine stykker. Den siste var Sommar, og det passer jo bra med tanke på årstida som kommer.

Barn med streng- og blåseinstrumenter
Flinke unge musikere!

Igjen tusen takk for en strålende huskonsert - bedre enn dette blir det ikke!

Sist oppdatert: 18.03.2016 13:27:19