Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

14 er med på Kul mat

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 08.01.2014 14:55:15
Kursleder og rektor med boller, miksmaster og sleiv

​Kultursjef og rektor på kulturskolen, Anne Norderhaug Sætre (til høyre) er svært fornøyd med å ha fått Anne Marit Myhre, trysling med over 30 års erfaring fra restaurantbransjen, som kursleder for Kul mat.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

14 elever i 5.-10. klasse deltar på kulturskolens matkurs Kul mat.

​Kurset starter mandag 10. februar 2014, og da kommer Anne Lunde for å fortelle om Trysils matkultur. Kurset går over sju uker. De fleste kurskveldene er på kjøkkenet på ungdomsskolen kl. 17-20.

Tradisjon og nytt 

- I Kul mat Trysil-prosjektet har vi fått med oss noen av Trysils fremste og mest spennende råvareprodusenter som bidragsytere og sponsorer. Vi vil lage tradisjonsmat etter opprinnelige oppskrifter kombinert med nye, spennende innslag i Trysils matverden. Vårt håp er at vi med dette kurset kan spre matglede og kunnskap og bidrar til at våre ungdommer finner glede i mat og matlaging, sier kultursjef Anne Norderhaug Sætre.

Erfaren kursholder

Anne Marit Myhre, trysling med fagbrev som kokk og over 30 års erfaring fra restaurantbransjen, har vært med i restaurantgruppa i Lokal mat-prosjektet. Da hun ble spurt om å ta ansvar for Kul mat, var det ikke nei i hennes munn. Og med gode hjelpere som Anne Lunde i Trysil bygdekvinnelag i tillegg, blir nok kurset svært så interessant og matnyttig.

Gleder seg

Anne Marit Myhre gleder seg veldig.
- Jeg brenner for lokal mat. Det fins så mye god mat som produseres i Trysil. For få vet om det. Det er viktig at ungene blir kjent med den, og at de lærer grunnprinsippene i matlaging, sier Myhre.

Trysil-mat

Kul mat i Trysil har sjølsagt fokus på Trysils egen matkultur. Den skal de unge få kjennskap til, men de skal også få lære om ulike råvarer, og sjølsagt skal de lære å lage mat. Så flinke skal de bli at de skal lage mat til Norsk kulturskoleråd som skal være i Trysil ei uke og stå for serveringa på kulturskolens arrangement på biblioteket i slutten av mars. 

Tilskudd

Kul mat er et nasjonalt utviklingsprosjekt i kulturskolen. Spennende, syntes kultursjef og rektor på kulturskolen Anne Norderhaug Sætre, særlig om det kunne kombineres med Lokal mat-prosjektet i Trysil. Hun søkte om tilskudd og fikk 18 000 kroner fra Norsk kulturskoleråd.

 

Sist oppdatert: 04.02.2019 16:38:40