Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Nytt hallingkurs med Martin Myhr

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 19.04.2017 09:20:00
Martin Myhr

​Martin Myhr kommer hjem til Trysil og holder hallingkurs for 4.-10. klassinger. Påmeldingsfrist er 26. april.

Foto: Bjørn Håvard Larsen

En av Norges beste hallingdansere, tryslingen Martin Myhr, holder hallingkurs for barn og unge i Trysil siste helga i april.

Hallingkurset er åpent for barn og unge fra og med fjerde til og med tiende klasse. Det holdes i gymsalen på Nybergsund skole fredag 28. april kl 17-19 og lørdag 29. april kl 12-15.

Nakkesprett

- Vi skal sjølvsagt danse mykje, men vi skal også øve på gamle triks som nakkesprett, hodestift og vi skal lære å sparke hatten, sier Martin Myhr som har holdt hallingkurs i Trysil før i vinter også.

Halling

Halling er en gammel norsk solodans med innslag av akrobatikk. I 2018 skal Trysil arrangere Landskappleiken, NM i folkemusikk og folkedans, og nå er det på tide å blåse nytt liv i denne fantastiske dansen. Trysil-Knut dans- og spelmannslag sørger for levende musikk på kurset.

Martin Myhr

Martin Myhr som opprinnelig er fra Trysil, er bosatt i Hallingdal og har hatt hallingdans som levebrød siden han var 19 år. I 1991 ble han danser på heltid. Han er norgesmester hele sju ganger og var med og startet dansegruppa Frikar som kom helt til finalen i Norske Talenter i 2008. På Torpo, der han bor nå, har han gjennom de siste 20 årene bygd opp landets største ungdomsmiljø innen folkedans.

Pris

Det er kulturskolen sammen med Trysil-Knut dans og spelmannslag som arrangerer kurset. Det koster 200 kroner. I tillegg må elevene ha med drikkeflaske og matpakke begge dager. Påmelding med navn, alder og fakturaadresse sendes Else Myhr innen 26. april på felegurine@yahoo.no.

 

 Mer informasjon

 Kontakt oss

Sist oppdatert: 27.04.2017 00:54:14