Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Thorbjørn Bakken får kulturprisen 17. desember

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 16.12.2019 14:27:50
Thorbjørn Bakken

​Velkommen i kommunestyresalen når Thorbjørn Bakken får kulturprisen 17. desember og i kulturhuset Hagelund på kulturprisvinnerfesten 17. januar.

Foto: Elin Rydje

​Ordfører Erik Sletten overrekker Trysil kommunes kulturpris 2019 til Thorbjørn Bakken i kommunestyremøtet 17. desember.

​Alle er velkomne til å overvære begivenheten kl. 9. Har du lyst, men ikke anledning, kan du følge overrekkelsen direkte på kommune-TV.

Kulturmennesket

Thorbjørn Bakken får prisen for sin årelange innsats i og for kulturlivet i Trysil. Fra hovedutvalg for oppvekst og kulturs begrunnelse sakser vi:

Bakken har vært aktiv på kulturfronten fra 1960-tallet og fram til i dag. Gjennom sitt forlag Trysilforlaget har han gitt ut nærmere 90 bøker, litt over 20 bøker har han selv skrevet. Han har blant annet skrevet biografi om Johan Sætre og om Vidar Sandbeck, lokalhistoriske bøker om Sagnfossen, fløting, flom, om andre verdenskrig, ski i Hedmark og åtte utgaver av årboka for Trysil. Boka Så liten han er er innkjøpt av Norsk Kulturråd.

Stor formidler

Og videre: Han har skrevet dikt og sangtekster som er melodisatt og framført av solister og kor.
Bakken har vært leder av Solør-Värmland Finnekulturforening, og var redaktør av medlemsbladet Finnekultur. Han har hatt ansvar for cirka 100 kulturarrangementer i Trysil og andre steder, og er kjent for kulturprogrammer i alle Trysils kirker. Han var initiativtaker til Fløtermonumentet og Trysilutstillingen i Lutnes. Han formidler egne og andres tekster. I høst ga han ut boka Dele med deg. Der er det dikt som han selv har laget melodi til. Det er en imponerende innsats.

Kulturprisvinnerfest

Tradisjonen tro hedrer vi kulturprisvinneren med en festkveld i kulturhuset Hagelund på nyåret. Kultursjef Anne N. Sætre sier at festen blir fredag 17. januar kl. 19.

- Der blir det smakebiter fra Thorbjørn Bakkens kulturvirke gjennom mange år. Personer som har stått Thorbjørn nær, vil bidra i kulturprogrammet med musikalske innslag, taler og forhåpentligvis noen overraskelser, sier hun.

Det er gratis inngang, kaffe og kake, og også der er alle hjertelig velkomne.

Sist oppdatert: 16.12.2019 14:39:49