Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

NMK Trysil fikk kulturprisen - gratulerer!

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 15.12.2017 13:20:00
NMK Trysil har fått kulturprisen

​Kultursjef Anne N. Sætre og alle andre i kommunestyresalen klappet varmt da NMK Trysil hadde fått kulturprisen av ordfører Erik Sletten. Fra høyre: Mats Åsheim, Kicki Åsheim, Sylfest Skrinde og Rita Juliussen Baastad.

Foto: Ramona Nordnes, Trysil kommune

Ingen har gjort mer for unge motorinteresserte i Trysil enn NMK Trysil. Kulturprisen 2017 forteller at de gjør en fantastisk jobb!

​På diplomet som ordfører Erik Sletten ga klubben på kommunestyrets julemøte 14. desember, står det:

NMK Trysil har i en årrekke arbeidet for at barn, ungdom og voksne skal kunne dyrke sin forkjærlighet for motorsport i trygge og faste rammer. Klubben driver et utmerket arbeid blant ungdommer i kommunen og er et lavterskeltilbud for motorinteresserte.

Bil og motor er også kultur. For ungdom og voksne som er aktive innenfor motorsport, er bil definitivt kultur - en livsstil som er betydningsfull, og der mestring er avgjørende.

Motorsportmiljøet er avhengig av ildsjeler og at anlegg driftes slik at det er trygt å trene og konkurrere. NMK Trysil har gjort en fantastisk jobb for Trysils barn og unge innen motorsport og er en verdig vinner av kulturprisen i Trysil i 2017.

Bredt spekter

- Trysil kommunes viktigste pris! sa ordføreren i sin gratulasjonstale: De som har fått den opp gjennom åra representerer et bredt spekter med kulturaktiviteter. Bredden er i seg sjøl en stor styrke. Den speiler Trysilsamfunnet – et samfunn som vil inkludere og favne vidt. Da vil jeg lese forslagsstiller Stine Akres beskrivelse av vinneren i sin helhet, for den er god!

Du finner den og kultursjefens bildekavalkade til høyre.

Stolte vinnere

Nestleder Rita Juliussen Baastad takket varmt for prisen:

- Dette setter vi utrolig stor pris på, og vi ganske stolte også. Motorsport er definert kultur, det er ingenting å diskutere. Motorinteressen i Trysil har vært stor i flere tiår - siden Jens og Øyvind Søgaard og Rolf Jakob Andersen satte oss på kartet ved å vinne flere NM-titler. I år vant Mats Åsheim landsfinalen for juniorer på Hamar! Rekordmange 149 var påmeldt. Alle hadde kvalifisert seg i løp gjennom hele sesongen. Trysil var nest størst med åtte førere. Stein Frederic Akre har gjort det godt i mange grener gjennom flere år og kjører nå på ganske høyt nivå i rallycross, fortalte Rita og fikk på klubbens og førernes vegne applaus.

Mekkeklubben

Hun takket Trysil kommune og Team Trysil for samarbeidet på mekkeklubben.

- Det er et kjempetiltak og veldig viktig for ungdom som ikke er med på fotball eller ski. Dette er for mange den første organiserte aktiviteten de er med på. Dere skulle sett dem når de skal kjøre på Seteråsen første gang på, gleden når de setter på seg dress, hansker og hjelm og tar plass i egen bil. Eller når de får være med Team Trysil  som mekanikere rundt omkring. Da lyser det av øynene deres. Det er helt fantastisk å få være med på!

Seteråsen

Hun avsluttet med å invitere kommunestyret til det store, flotte motoranlegget på Seteråsen som klubben har bygget opp på dugnad over mange, mange år. Hun håper politikerne kommer på kjempearrangementet Scania Vinter som går over fire uker. Fire uker da motorklubbens dugnadsgjeng virkelig står på for at deltakerne skal ha det tipp topp. I fjor laget og serverte de for eksempel ikke mindre enn  1 240 lunsjer!

Vaffelfristelse

- Kom og se hvor fantastisk arrangementet er. Dere skal også få smake på scaniavaflene, verdens beste vafler - enten på grunn av merket de er preget med, eller fordi dugnadsgjengen i NMK har en knakende god oppskrift! sa hun.

Ordføreren deler ut kulturprisenRita Juliussen Baastad takker

 

Sist oppdatert: 16.02.2018 15:46:08