Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Liv Rønningen får kulturprisen 2014

Kvinne i lilla genser og grått hår spiller trekkspill

​Liv Rønningen er kjempeglad og veldig ydmyk over å få Trysil kommunes
kulturpris.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

​Liv Rønningen (74) får Trysil kommunes kulturpris 2014. Hun er ikke den eneste som er glad for det!

Å bestemme hvem som skal få kulturprisen er den artigste saken hovedutvalg for oppvekst og kultur har til behandling hvert år, synes Bjarne Skarpmo (Ap) som formelt foreslo Liv Rønningen som vinner i 2014. Artig, men ikke lett, for de har alltid så mange og veldig gode kandidater å velge mellom. Men heller ikke i år var de i tvil - det er Liv Rønningens tur.

Så fortjent

- Gratulerer så mye! Det er veldig, veldig fortjent, sa utvalgsleder Turid Backe-Viken da hun ringte prisvinneren for å røpe nyheten.
- Å, gud, slapp det ut av Liv Rønningen; - Nå ble jeg så glad. Og så ydmyk. Dette setter jeg stor pris på. Tusen hjertelig takk alle sammen!

På Borgtun

Liv Rønningen var på demensavdelingen på Trysil sykehjem da hun fikk beskjeden. Beboerne og de ansatte der var de første hun delte gladnyheten med. Da ble det jubel i stua! Og Liv fikk som fortjent mange godord, gratulasjoner, klemmer og applaus.

På Villa Sole

Det ble ikke mindre av det da hun en god time senere tok med seg trekkspillet, det smittende humøret, sangen og omsorgen sin til Villa Sole. For det er tirsdagene til Liv Rønningen dette - å by beboerne på rungende allsang og glade minner.
- Av alle gode grunner til å gi Liv Rønningen kulturprisen, er ikke minst den at hun bringer kultur til grupper som ikke har så mange kulturtilbud, sa Frank Smestad (SV) i utvalgsmøtet.

Mange tårer

Etter allsangen på Villa Sole drar hun på bygda en tur. Da har nyheten spredt seg. Mange vil gratulere og gi den varme dama en varm klem. Det er ikke fritt for at det faller noen tårer også.
- Vet du, alle som har gratulert meg, har sagt at det er så fortjent. Det gjør meg så glad, stråler hun.

En gave

- For meg er trekkspillmusikken en gave, og det skulle bare mangle om jeg ikke skulle dele den med andre, sier prisvinneren som i 44 år har delt sang, musikk og glede med tryslinger og andre i så mange sammenhenger. Noe av alt hun har gitt oss, kan du lese om i forslagene som vi fikk på henne som kandidat til kulturprisen i år. Du finner dem til høyre på denne siden.

 

Sist oppdatert: 19.03.2015 15:33:35