Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Lørdalen musikkforening får kulturprisen 2015

Voksne korpsmedlemmer med instrumenter og uniform

​Gratulerer til Lørdalen musikkforening med kulturprisen 2015!

Foto: Trygve Opseth

​Lørdalen musikkforening får Trysil kommunes kulturpris 2015. En verdig prisvinner som også feirer 130-årsjubileum i år.

Alle i hovedutvalget for oppvekst og kultur pekte på at i år var det veldig mange gode kandidater, men at Lørdalen musikkforening utpekte seg som en ekstra sterk kandidat. Dermed ble valget lett og enstemmig vedtatt.

Stum av glede

- Hun ble kjempeglad og helt stille, så jeg måtte spørre om hun fremdeles var der, sa utvalgsleder Øyvind Bæk da han ringte kulturprisvinneren ved leder Solveig Storbæk. Solveig Storbæk har vært med i Lørdalen musikkforening helt siden hun flyttet til Ljørdalen tidlig på 80-tallet. Om Solveig sies det at hun er dedikert og en skikkelig pådriver i musikkforeningen.

Vel fortjent

Lørdalen musikkforening feirer 130-årsjubileum i år. Den spreke jubilanten teller 19 medlemmer i dag og har årlige påske-og julekonserter, i tillegg til å spille flere steder i Trysil 17. mai. Den aktive musikkforeningen har også hatt mange konserter i Sverige og reiser til Sälen for å spille kommende helg. 

Bare tre dirigenter

Bjørn Olav Tøraasen, fra Heradsbygda, er dagens dirigent. Imponerende har musikkforeningen i løpet av sin levetid bare hatt tre dirigenter, så det sier mye om hvor trivelig og flott det er å spiller i Lørdalen musikkforening.

130-års jubilant

Lørdalen musikkforening fyller altså 130 år i år og ble stiftet i 1885. Visstnok så er de blant Norges 10 eldste korps.  Lørdalen musikkforening har overlevd både konjunktursvingninger og to verdenskriger og er en betydelig bidragsyter til kulturlivet i Ljørdalen og kommunen forøvrig.

Fornøyde styremedlemmer

Strålende fornøyde var også nestleder Elisabeth Sakrisson og sekretær Berit Helen Fossheim. - Så moro og veldig hyggelig i et jubileumsår, utbrøt Elisabeth.

Til høyre finner du forslagene på Lørdalen musikkforening som kandidat til kulturprisen, samt mer informasjon om kulturprisen.

 

Sist oppdatert: 27.10.2015 15:02:31