Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Trivelig fest for kulturprisvinneren

Kultursjef, kulturprisvinner med blomsterbukett og utvalgsleder

​Kultursjef Anne Norderhaug Sætre (til venstre) og leder i
hovedutvalg for oppvekst og kultur Turid Backe-Viken hyllet
kulturprisvinner Knut Magne Haugen.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

Han storkoste seg på festen som Trysil kommune holdt til hans ære, kulturprisvinner Knut Magne Haugen. Det gjorde alle vi andre også.

​- Jeg vet du er spent. Det har du all grunn til. Du er vant til å ha kontrollen. Det kan vi ikke garantere at du får ha i kveld. Men vi skal gjøre alt for at du skal ha en trivelig kveld, hilste konferansier Odd Magnus Østerhaug før han slapp til kultursjefen og lederen for hovedutvalg for oppvekst og kultur.

Trengs

- Tusen takk for at du er en ildsjel og en pådriver. Kulturlivet trenger slike som deg, som står på og skaper Trysilkultur som gir oss identitet og gjør oss stolte av kulturbygda vår, sa kultursjef Anne Norderhaug Sætre før utvalgsleder Turid Backe-Viken med glede leste opp hovedutvalgets begrunnelse for å gi Trysil kommunes kulturpris 2013 til Knut Magne Haugen.

Fra østaetter

Knut Magne Haugen har satt dype spor etter seg i Trysilkulturen, og da særlig øst i kommunen.
- Din innsats har gjort at mange synes det er trivelig og ikke minst artig å bo på Østby, sa Odd Magnus Østerhaug. Og så kom de på rekke og rad for å hedre Knut Magne Haugen: Østbys revygjeng, Østby Musikklag, Østby Historielag og Østby/Ljørdalens fotballdamer som han trente til kretsmestertittel i 1984.

Fra sentrum

Men også i Innbygda har Haugen gode kulturvenner som han har delt mye moro med og som ville være med og hylle ham: Jon Storfjord, Oktava, Trysil Mandskor, der Haugen har utmerkelsen Ridder av Det Gylne Bukkhorn, og Liv Simensen.

Anmars

- I revygruppa Anmars var det fryktelig mange flinke folk. Du hadde DET, dette spesielle som er så vanskelig å beskrive. Og du var et oppkomme av historier om levd liv. Du hadde en historie om alle folk østafor som det var mulig å si noe om, sa Liv Simensen og ga til beste revyvisa Håndspålegger Leirvåg som hennes far Ragnar Simensen sang i revyen Høl på lekkasjen i 1960.

Quiz

Både fotballdamene, Jon Storfjord og Odd Magnus Østerhaug hadde laget quizer til kulturprisvinneren. Han husker imponerende mange hendelser og detaljer fra alt han har vært med på siden han flyttet hjem til Trysil for over 30 år siden.

Hilsninger

Konferansier Østerhaug hadde en rekke hyggelige hilsninger til kulturprisvinneren - både fiktive og reelle. I første kategori stiller telegrammene fra det norske og det svenske kongeparet. I andre kategori et fint brev fra Henrik Borthen som gjerne skulle vært i Trysil og spilt for Knut Magne Haugen denne kvelden.
- Du betød mye for meg på ungdomsskolen. Du er den beste læreren. Jeg verdsetter deg som en klokt og hyggelig menneske, skrev han.

Fotballgaver

Både fra Chelsea FC og Rosenborg BK kom det fotballtrøyer.
- Lokalsamfunnet er avhengig av folk med engasjement. RBK håper du fortsatt har krefter og overskudd til bygda og menneskene som bor der, het det i følgebrevet derfra.

Viktig fan

Mens Chelsea takket for den dedikerte støtten fra Haugen uke ut og uke inn.
- Det har gjort laget til det det er i dag. Vi håper du nyter å følge oss ut sesongen. Det betyr mye for spillerne og alle i og rundt klubben, skrev de.
- Jeg er egentlig viktigere enn Mourinho, eller i alle fall fullt på høyden, slo Haugen smilende fast.

Ydmyk

- Jeg føler en fryktelig stor glede over alt dette. Jeg er ydmyk og takknemlig, sa Knut Magne Haugen og takket alle for det de betyr og har betydd for ham. Og så spanderte Trysil kommune deilig marsipankake og kaffe til alle frammøtte.

 

 Mer informasjon

 Glimt fra festkvelden 24.1.2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sist oppdatert: 19.03.2015 15:33:31