Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Kulturprisvinner Jon Storfjord heiet på Erik Poppe

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 11.10.2016 20:08:15
Jon Storfjord ved bysten av kong Haakon i Kongeparken i Nybergsund

​Lokalhistoriker Jon Storfjord er i Spania og skriver nye kapitler til boka om tryslinger i krig. Han er overrasket, stolt og glad over å ha fått Trysil kommunes kulturpris.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

Jon Storfjord hadde Erik Poppe som favoritt til å få kulturprisen i år. At han selv ble den samme ære til del, kom helt uventet på ham.​

​Pensjonisten Jon Storfjord nyter varme dager i ferieleiligheten i Spania. Da hovedutvalg for oppvekst og kultur utnevnte ham som en av tre kulturprisvinnere, var han på stranda uten telefon.

Telefoner og meldinger

Det tok ikke lang tid da han kom tilbake i leiligheten før han skjønte hvilken ære som var blitt ham til del. Meldingene hadde strømmet på. En av dem var fra utvalgsleder Øyvind Bæk som hadde gleden av å overbringe ham nyheten.

Feiret med champagne

Da vi fikk tak i ham litt utpå kvelden, hadde tanken på at han faktisk var kulturprisvinner, sunket inn. Han var så heldig at han kunne feire sammen med en annen kulturprisvinner fra Trysil; Ola Lunde, som ferierer like ved.

- Vi inviterte ham og Siv over på et glass champagne for å feire denne store begivenheten, sier han.

Stolt og glad

Jon Storfjord visste at Erik Poppe var foreslått som kandidat til kulturprisen. Han heiet på ham.

- Det er ingen tvil om at han har den største æren for all oppmerksomheten rundt Trysil det siste året. At han fikk kulturprisen, var fortjent. At jeg og Roar Vingelsgaard også får den, er fryktelig artig. Jeg er så stolt og glad, sier han.

Skriveloft

Jon Storfjord skal være i Spania noen uker, men ikke bare for å slikke sol. Han har innredet skrivestue på loftet og har med seg pc, bøker og bakgrunnsmateriale nok til å skrive i alle fall tre kapitler i boka om tryslinger i krig som kommer 9. april 2017.

Pris på forskudd

Han føler at den kommende boka er en av grunnene til at han har fått kulturprisen. Han og Roar Vingelsgaard har jobbet med Trysils krigshistorie i ti år. De siste par årene har de visst at det måtte bli ei bok av det. Nå forsøker de å begrense seg til 350 sider.

Mye stoff

- Det er en utfordring, for vi sitter på utrolig mye stoff. Vi har navnene på minst 1 000 tryslinger som deltok i motstandskampen på ett eller annet vis. Roar vil nevne alle i et tillegg til boka, men for at det skal bli en historie som det går an å lese, har vi valgt ut 8-10 som skal bære historien. Dem vet vi veldig mye om, sier han og har om mulig enda mer lyst til å kaste seg over tastaturet og få historien ut nå som arbeidet deres er beæret med kulturprisen.

Vi gratulerer Jon Storfjord med Trysil kommunes kulturpris 2016!

Sist oppdatert: 11.10.2016 20:27:26