Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Høytidelig og stemningsfullt på kulturprisfesten

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 21.01.2019 12:51:08
Sigmund får gave av bygdekvinnelaget

​Fra bygdekvinnelaget fikk Sigmund Løvåsen ei munkpanne.

Foto: Harald Nyberg, Trysil kommun400

​Nesten 200 møtte fram for å hedre kulturprisvinner Sigmund Løvåsen da vi inviterte på kulturprisfest 18. januar.

​Kulturhuset Hagelund, for anledningen pyntet med både halmballer og levende lys på scenen, dannet en fin ramme rundt kulturprisvinnerfesten. Programleder Liv Simensen ledet det nesten to timer lange showet på en fortreffelig måte, med en fin blanding av alvor og humor. 

Mange hedret prisvinneren

Underholdningsinnslagene var mange, og rekken av artister som ville hedre prisvinneren var lang. Trysil Musikklag og Jordet Veterankorps var først ut i rekken - sistnevnte forsterket med prisvinneren sjøl som for anledningen blåste liv i gamle trompetkunster. Leder for hovedutvalg for oppvekst og kultur, Øyvind Bæk, leste opp begrunnelsen og delte ut blomster. Bente Kvile Buflod fremførte både dikt og sang. Ole Martin Norderhaug, i Sven Morens skikkelse, ønsket prisvinneren velkommen i de stolte Trysil-forfatternes rekker, og presenterte en lang liste med «de som gikk føre». Det var store forfatternavn med over 200 utgivelser i løpet av de siste 100 år. 

Hilsninger og gaver

Løvåsen fikk også hilsninger fra nær og fjern. Musiker og nabo til Sigmund, Frode Haltli, overbrakte sin hilsning via storskjerm i salen. Rune Mobæk overbrakte hilsning fra Sigmunds første trompetlærer, Siri Eggen Løken, og fra Trysil Musikklag. Forfatter, spaltist i Aftenposten og tidligere nestleder i forfatterforeningen, Helene Uri, hilste også. Fra Trysil folkebibliotek fikk prisvinneren 15 årganger av Årbok for Trysil. Trysil Bygdekvinnelag, representert ved Anne Lunde, Marit Bentzen, og forfatterens egen mor, Elisabeth Løvåsen, overrakte en munkpanne, og Løken-kara framførte to sanger og takket for utmerket tjeneste som gjeter for Varlia sankelag i unge år.

-Dette betyr mye for meg

Til slutt takket prisvinneren for prisen og fortalte at å vinne kulturprisen i Trysil kommune, betyr mye for ham personlig.

- En ting er å vinne en litterær pris, men å vinne kulturprisen viser at det jeg har skrevet og forsøkt å formidle, har betydd noe for noen. At dere ser hva jeg holder på med, hva jeg skaper, finner gjenkjenning og får utbytte av å lese det, setter jeg umåtelig pris på, sa han. 

Skrevet av Harald Nyberg, avdelingsleder på informasjonsavdelingen

 Bildeglimt fra kulturprisvinnerfesten

Trysil MusikklagPublikumKultursjef Anne N. SætreSigmund spiller med Jordet VeterankorpsHovedutvalgsleder Øyvind Bæk leser opp begrunnelsenBlomsteroverrekkelseBente Kvile BuflodOle Martin Norderhaug som Sven MorenHedersgjest og programlederHedersgjest og programleder og Trysil bygdekvinnelagGaveoverrekkelse fra bygdekvinnelagetLøken-kara takker gjeteren med sangKaffe og kaker til alleKaffe og kaker til alle
Sist oppdatert: 21.01.2019 15:51:42