Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

NMK Trysil får årets kulturpris

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 20.10.2017 12:21:00
Billøp på Sæteråsen

​Motorsport er kultur, og kulturen i svært aktive NMK Trysil er så god og favner så mange barn, ungdom og voksne at klubben har fortjent vår høyeste kulturutmerkelse: Trysil kommunes kulturpris.

Bildet er lånt fra klubbens facebookside

​Hovedutvalg for oppvekst og kultur var ikke i tvil: Trysil kommunes kulturpris 2017 går til NMK Trysil. Gratulerer!

Begrunnelsen lyder:

NMK Trysil har i mange år arbeidet for at barn, ungdom og eldre motorinteresserte skal få utøve sporten sin i trygge og faste rammer. I dag er det 88 medlemmer i NMK Trysil. 22 av dem er under 18 år. 

Fra sitt anlegg på Sæteråsen kjører de flere ulike klasser i bil, og de har et tilbud til de aller yngste i mekkeklubben som de har samarbeidet med Trysil kommune om i flere år. 
Flere talentfulle bilførere har gjennom NMK Trysil fått hjelp og støtte til å komme videre. Trysil har gjort seg gjeldende på riksplan med sine unge talenter. NMK Trysil har NM-titler i både rally og bakkeløp.

Både sjåfører og mekanikere utvikles i klubben, og også bilverkstedene i Trysil nyter godt av at det kommer rekruttering til verkstedene fra klubben.

Hvert år er det stor dugnad. Scandiavinter er et stort arrangement som går over flere uker. Alle arrangementene i klubbens regi lar seg gjøre på grunn av en storstilt dugnadsinnsats.

For ungdom og voksne som er med i NMK Trysil, er motorsport og bil definitivt kultur. Klubben gir et lavterskeltilbud til mange unge som kanskje ellers hadde falt utenfor. Her blir de verdsatt og engasjert. 

Det er viktig at det er mangfold i tilbudene til kommunens yngste. NMK er med på å bredde tilbudet.
NMK Trysil er en verdig vinner av kulturprisen i Trysil i 2017.

Overrasket og fornøyd

- Hun ble overrasket, men er veldig fornøyd, og hun lovte å fortsette den gode jobben, sa hovedutvalgets nestleder Linn Rundfloen etter at hun hadde formidlet det glade budskapet til NMK Trysils nestleder Rita Juliussen Baastad. Linn forsøkte først å ringe styreleder Geir Erik Ås, men da havnet hun rett i mobilsvar. Og en så gledelig beskjed måtte formidles raskt, så da var nestlederen neste på lista.

Sett av 14. desember

Rita og resten av NMK Trysil kan nå sette av torsdag 14. desember i kalenderen. For da er de velkomne i kommunestyresalen i Trysil rådhus kl. 9. Kommunestyrets julemøte er tradisjonelt tid og sted for overrekkelse av kulturprisen. Og så arrangerer kulturavdelingen kulturprisvinnerfest for å hylle dem ytterligere i kulturhuset Hagelund en gang på nyåret.

Mange gode kandidater

Hovedutvalg for oppvekst og kultur syntes de hadde fått veldig mange gode kandidater å velge mellom i år. Forslagene viser med tydelighet den store bredden det er i kulturlivet i Trysil.

- Vi kan med stolthet kalle oss kulturbygda Trysil. Og blant alle de flotte kandidatene har jeg én favoritt i år: NMK Trysil, sa Linn Rundfloen, H som ledet møtet i utvalgsleder Øyvind Bæks fravær.

Kultur rundt NMK

- Vi i Senterpartiet endte også på NMK Trysil. De var foreslått i fjor også, så det er rimelig at de får den i år, selv om det er litt i grenseland når det er snakk om kultur. Men de driver godt og ivaretar ungdom som kanskje ikke er de som tenker mest på kultur i tradisjonell forstand, og da blir det en kultur rundt det, sa Per Hagebakken.

Motorsport er kultur

- Motorsport er absolutt kultur, slo Frank W. Lie Bråten, Ap fast: - Den sprer om seg og involverer mange. I tillegg til aktivitetene på Sæteråsen er NMK Trysil drivkraft i mekkeklubben som tiltrekker seg unge som kanskje ikke er så opptatt av tradisjonell kultur. Klubben trekker også veksler på Team Trysil som opptrer på sportsarenaer rundt om i Europa. Den har vært høyt oppe på lista i vurderinger til kulturprisen før. I år er det deres tur.

En verdig vinner

Even Eriksen, Ap sa at NMK Trysil er en veldig verdig vinner i et år med rekordmange forslag på kandidater. Han trakk også fram aktivitetene til klubben; bilcross, motocross og mekkeklubb som han mente er et unikt tilbud til unge som ofte ikke driver med andre kulturaktiviteter. Og kvaliteten på aktivitetene og anlegget på Sæteråsen er høy. De har blant annet arrangert NM-finalen i crosskart i år, og klubbens Mats Åsheim ble juniornorgesmester i bilcross. Alt takket være en enorm dugnadsinnsats gjennom mange år.

- NMK Trysil pekte seg ut i år. Så håper vi på mange forslag også neste år, og folk må gjerne foreslå de samme kandidatene om igjen, sa han. 

 Mer informasjon

Sist oppdatert: 20.10.2017 12:33:53