Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Ei strålende Liv Rønningen mottok kulturprisen 2014

Mann med ordførerkjede og kvinne med blomster og diplom

​Ordfører Ole Martin Norderhaug syntes det var en stor glede å dele ut Trysil kommunes
kulturpris 2014 til Liv Rønningen. Og hun syntes det var en stor glede å få den.

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

Hun har et spesielt talent for musikk - og trekkspillet, humøret og gleden er blitt et varemerke.

Slik omtalte ordfører Ole Martin Norderhaug ​årets kulturprisvinner Liv Rønningen da han delte ut den gjeve prisen til henne på kommunestyrets julemøte 16. desember.

Stiller opp på mye

- Årets prisvinner oppfyller Trysil kommunes kulturpris sine statutter til fulle og har gjort det gjennom mange, mange år, sa ordføreren og ga noen eksempler:

- Hun har deltatt i hundrevis av tilstelninger for ulike lag og institusjoner. Hun spiller på den årlige internasjonale festen for 160 mennesker så vel som på dugurdskaffe for 8-10 personer i Ljørdalen. Hun spiller på allsangkvelder i førjulstida og i snødrevet ved julekrybba på Prestgardsjordet, på konfirmantleirer og nå på Villa Sole.

Mjuke fingre og godt humør

- Da hun fikk Trysil trekkspilklubbs ærespris i 1990 uttalte hun til lokalavisa at det å spille musikk for beboerne på institusjonene var noe hun kom til å gjøre så lenge hun kunne “flytte fingra på bæljen”. Heldigvis er fingra fortsatt mjuke og humøret og gleden den samme, sa ordføreren. Du finner hele talen hans til høyre.

Begrunnelsen

Slik lyder begrunnelsen som står på diplomet Liv Rønningen fikk:

Kulturprisen er Trysil kommunes anerkjennelse av den innsatsen du gjennom mange tiår har lagt ned i kommunen vår. Gjennom din musikk, ditt gode humør og din inkluderende væremåte viser du viktigheten av å bruke kultur for å inkludere alle, være seg som aktører eller tilhørere. Gledessprederne på Hagebæk og beboere på kommunens eldreinstitusjoner er bare noen av de som jevnlig får nyte godt av ditt engasjement. Du er og har i mange år vært, en primus motor for kulturelle tilstelninger som Trysil Treff og Grenseløst pensjonisttreff. Så sant du har mulighet, stiller du opp med trekkspillet for å glede andre! Ditt naturlige bidrag og ektefølte engasjement er med på å øke og styrke livskvaliteten til en gruppe tryslinger som vanskelig kunne tilegnet seg denne opplevelsen uten at noen stilte opp for dem. Trysils kulturliv ville ikke vært det samme uten ildsjeler som deg!

Herlige tilbakemeldinger

- Tusen hjertelig takk! jeg er så glad jeg er trysling, nesten jublet Liv Rønningen i sin takketale.

- Jeg er ikke opprinnelig det, men mamma og pappa kom fra Trysil og jeg føler at jeg er hjemme att hos rota mi. Ikke har jeg visst at så mange har fulgt med på hva jeg har drevet med. Men jeg har fått så mange herlige tilbakemeldinger etter at jeg fikk kulturprisen. Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle oppleve så mye kjærlighet i Trysil som jeg har gjort nå, sa hun.

Akkompagnerte julesanger

Det skal godt gjøres å treffe på Liv Rønningen uten at trekkspillet er i umiddelbar nærhet. Sjølsagt hadde hun det med seg i kommunestyresalen denne dagen. Hun hadde til og med vært på demensavdelingen Borgtun og hentet julesangheftene de bruker der. Og kommunestyret var ikke vanskelig å be - de reiste seg og sang riktig så fint med på Det lyser i stille grender og Romjulsdrøm. Og så la ordføreren inn en liten pause så alle kunne få gratulere og gi den populære prisvinneren en god klem.

Kvinne med trekkspill foran tre kvinner og to menn som står og synger
Dette er Liv Rønningen i et nøkkelskall - strålende blid mens hun synger
og spiller trekkspill og får andre med på allsangen.
Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

Sist oppdatert: 19.03.2015 15:33:37