Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Herlig kulturprisvinnerfest for NMK Trysil

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 07.03.2018 18:13:53
Rolf Jakob Andersen, Jens Søgaard og Stine Akre

​Det var mye latter og god stemning i sofakroken der programleder Stine Akre blant annet intervjuet de gamle rallyheltene Rolf Jakob "Bobbo" Andersen og Jens Søgaard.

Foto: Roar Vingelsgaard, Trysil kommune

​Høyt volum, artige historier, takk og ære preget den meget vellykkede kulturprisvinnerfesten for NMK Trysil.

​De fikk Trysil kommunes kulturpris 2017. Den tradisjonelle kulturprisvinnerfesten ble holdt i kulturhuset Hagelund 2. mars 2018.

Vellykket og variert

- Det ble en vellykket kveld med et variert innhold til ære for prisvinnerne NMK Trysil. Publikum moret seg da det gamle styret - Kjell Hansen, Øivin Berg og Werner Myrvang - fortalte røverhistorier fra oppstarten av klubben midt på 1970-tallet, sier kultursjef Anne Norderhaug Sætre som oppsummerer kvelden slik:

Norgesmestre

Stine Akre var programleder og styrte samtalen inn på de gamle bragdene til Jens Søgaard og Rolf Jakob «Bobbo» Andersen, som har flere NM-seire i rallycross.

Gitarhelt

Tore Moren, historiens største gitarhelt fra Flendalen, spilte heftig rockegitar samtidig som det ble avspilt en bildeserie som viste klubbens aktiviteter.

Delte prisen

Turid Backe-Viken, som er medlem i hovedutvalg for oppvekst og kultur, leste opp begrunnelsen.
Styret i NMK takket for prisen med velvalgte ord og delte æren for prisen med alle de som har stått på i årenes løp for å bygge opp klubben og det store anlegget på Sæteråsen og som har skapt et godt miljø og godt grunnlag for dagens drift.

Aktive kjørere

De aktive medlemmene som har deltatt på løp siste året, fikk utmerkelser fra styret og stor applaus fra salen. Mats Åsheim som ble juniornorgesmester i bilcross i 2017, ble særlig framhevet. Publikum fikk også se en film om Team Trysil, og Stein Frederic Akres prestasjoner i racing det siste året.

Hilsninger

Fra fjern og nær kom det gratulasjoner til prisvinnerne: Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen og rallyheltene Petter Solberg og Andreas Bakkerud hadde sendt videohilsener. John Lauvstad fra Scania Norge kom personlig, gratulerte NMK Trysil og takket dem for det gode samarbeidet. NMK sentralt hadde sendt en gratulasjon som ble lest opp.

Mekkeklubben

Beathe Sande takket på vegne av kommunen for det gode samarbeidet med mekkeklubben, og ungdommene som er med der, ble ønsket opp på scenen og fikk en fruktkurv.

Mekkekonkurranse

Til slutt toppet det hele seg med en uhøytidelig mekkekonkurranse. To lag med henholdsvis eldre og yngre NMK-medlemmer skulle kjempe om å være raskest til å bytte dekk på en mopedbil som hadde blitt kjørt inn i kulturhuset.

Tidsstraff for juks

Ungdomslaget gjorde en god jobb og ble raskt ferdig. Da veteranlaget satte i gang, jukset de med elektriske mutterdriller og gjorde jobben dobbelt så fort. Juryen - Arne Eskil Bråten og Kjell Hansen - ga veteranene en velfortjent tidsstraff. Så ungdommene vant!

Gedigen motor

Før det var klart for marsipankake og kaffe, avdekket mekkeklubben en gedigen motor de hadde stående på scenen. Større brak og høyere lyd enn da de startet den, har det vel knapt vært i kulturhuset før.

Tusen takk for en fin kveld alle sammen!

 Bildeglimt fra kulturprisvinnerfesten

BildeframvisningWerner Myrvang, Øivin Berg, Kjell Hansen, Rolf Jakob Andersen, Jens Søgaard og Stine AkreTore MorenTore Moren (2)Turid Backe-VikenTakk fra NMK TrysilRita Juliussen BaastadSamferdselsminister Ketil Solvik-OlsenBeathe Sande gratulerer NMK TrysilMopedbil i kulturhuset HagelundDekkskift konkurranse
Sist oppdatert: 07.03.2018 20:01:14