Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

15.9.2020: Frist for forslag til kulturprisen

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 09.07.2020 12:20:00
Thorbjørn Bakken, Anne Thobru og Bente Kvile Buflod

Thorbjørn Bakken fikk kulturprisen i 2019. På kulturprisvinnerfesten ble han hyllet av blant andre Anne Thobru og Bente Kvile Buflod. Hvem får prisen i år?

Foto: Grete Myrvold Rydje, Trysil kommune

Vi minner om at fristen for å lansere kandidater til Trysil kommunes kulturpris er 15. september.

Kulturprisen består av heder og ære, et diplom og 10 000 kroner. I år deler vi den ut for 45. gang.

Aktuelle kandidater

Trysil kommunes kulturpris kan gis til personer, grupper, lag, foreninger eller institusjoner som gjør, eller har gjort, en særskilt innsats på allment kulturområde i Trysil kommune, eller som har bidratt særskilt til å styrke kulturbygda Trysil utad. Personer som er bosatt i og utenfor Trysil kan få prisen.

Ideelt og profesjonelt

Det utvidede kulturbegrepet legges til grunn, og alle grener innenfor kulturlivet regnes som likeverdige med sang, musikk, diktning, dans, drama, kunst, film, foto, historie, idrett og annen kulturell aktivitet, enten ideelt eller profesjonelt, heter det i statuttene.

Hovedutvalget

Det er hovedutvalg for oppvekst og kultur som velger prisvinneren. Før har de kunnet foreslå egne kandidater, men den muligheten fjernet flertallet da kommunestyret reviderte statuttene i juni 2019.

Kom med forslag

Hvem har fortjent Trysil kommunes kulturpris 2020, synes du? Send ditt forslag med begrunnelse - til postmottak@trysil.kommune.no eller Trysil kommune, postboks 200, 2421 Trysil innen 15. september.

Oversikt over de som allerede har fått den, finner du til høyre.

 Kontakt oss

Sist oppdatert: 11.08.2020 10:24:24