Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Erik Poppe deler kulturprisen med Kongens nei-tryslingene

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 11.10.2016 18:32:36
Erik Poppe takker statister

​Erik Poppe deler kulturprisen med statistene og alle andre tryslinger som stilte opp i forbindelse med filmingen av Kongens nei. De ble også varmt takket og hyllet på førpremieren i kulturhuset Hagelund 17. september.

Foto: Ramona Nordnes, Trysil kommune

- Jeg er usedvanlig glad og beæret, sier kulturprisvinner Erik Poppe og deler prisen med alle tryslinger som stilte opp for Kongens nei.​

- ​Tryslingene la for dagen en sjelden innsats, og selv om de hadde det moro, kan en ikke forvente at noen stiller opp på den måten for oss. Å få kulturprisen er en utrolig ære. Jeg er veldig takknemlig, sier filmprodusenten.

Trysilvenn

Nå gleder han seg til å dele den gode nyheten med den nærmeste familien og resten av Trysil-slekta si. Erik Poppes svigermor er fra Trysil og er tanta til ordfører Erik Sletten.

- Jeg er glad for at jeg får være med og løfte fram Trysil slik vi klarte i Kongens nei. Og jeg synes det er fint å dele kulturprisen med to andre, Roar Vingelsgaard og Jon Storfjord, som så absolutt har fortjent den, sier han.

Snart en halv million

På tre uker har nesten en halv million sett Kongens nei. Det er helt eventyrlig, synes filmprodusenten, ja, over all fatteevne.

- Det er helt fantastisk, jeg føler meg nesten som en, ja - konge, sier han og fryder seg over prognosene som sier at Kongens nei kan bli den mest sette norske filmen gjennom alle tider.

Gjenkjennelse

Filmpublikum fra hele landet ringer til Erik Poppe i ett sett for å skryte av filmen.

- Suksessen skyldes nok mye gjenkjennelse. Dette er vår alles historie. Mange ser den flere ganger, og det gleder meg, for vi har lagt ned mye arbeid og ressurser på detaljnivå. Folk vil oppdage noe nytt både andre og tredje gang de ser filmen, sier han. 

Setter av dagen

Kulturprisen deles ut på kommunestyrets julemøte 20. desember. Erik Poppe har satt av dagen og håper virkelig han får til å komme til Trysil den dagen. I tida framover blir det mye farting til og fra USA for å presentere Kongens nei, kandidat som den er til Oscar for beste, ikke engelsktalende film.

Usedvanlig sterk

Kongens nei er vist for noen amerikanere allerede. Tilbakemeldingene er gode.

- De synes det er en usedvanlig sterk film. Det øker håpet vårt om å nå opp i Oscar-kampen i kanskje den vanskeligste kategorien en kan kjempe i. For her stiller de aller beste filmene fra hele verden i finalen. Vi er der og skal gjøre vårt for å nå fram, sier Erik Poppe.

Vi gratulerer Erik Poppe med Trysil kommunes kulturpris 2016!

 

Sist oppdatert: 12.10.2016 21:41:18