Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Kjemperesultat på fasteaksjonen i Trysil

Av: Ramona Nordnes | Publisert: 02.05.2017 12:55:00
Elias Ås, Ida Stenseth Pettersen, Ulrik Tajet og Thomas Rodgerson

​Elias Ås, Ida Stenseth Pettersen, Ulrik Tajet og Thomas Rodgerson var noen av bøssebærerne.

Foto: Ramona Nordnes, Trysil kommune

​Årets fasteaksjon Ja, vi elsker dette vannet, samlet inn hele 67 485 kroner. Det er 10 000 kroner mer enn i fjor til tross for 11 færre konfirmanter i år.

​Det er Kirkens Nødhjelp som står bak årets fasteaksjon som samlet inn penger til rent vann.

Konfirmantene bidro

49 konfirmanter i sju sokn var bøssebærere ved året fasteaksjon Ja, vi elsker dette vannet. Sammen med menighetsrådene i kommunen, foreldre og andre frivillige samlet de inn nesten 70 000 kroner til aksjonen.

Stor takk

- En stor takk til alle som har bidratt, og ikke minst også en takk til alle foreldre som stiller opp og kjører konfirmantene rundt omkring ute i grendene, uten dem hadde det ikke gått. Også takk til menighetsrådene og andre frivillige som var med og fylte opp rodene, der det var få konfirmanter - felles innsats gir resultater! sier diakon Birthe Øverby.

FNs sjette bærekraftsmål

FN har som et av sine viktige mål rent vann og gode sanitærforhold for alle innen 2030. De siste årene har flere og flere fått tilgang til rent vann, men fortsatt er det 663 millioner mennesker som ikke kan hente rent vann i brønnen der de bor. Under årets aksjon, ble det i Norge samlet inn rundt 32 millioner, så dette kan virkelig gjøre en forskjell for mange.

 

Sist oppdatert: 02.05.2017 13:03:38