Hopp til hovedinnhold Hopp til søkeboks Hopp over båndkommandoer Logg på

Sjarmbomben Rett vest på Trysil kino

Av: Grete Myrvold Rydje | Publisert: 18.01.2018 09:38:55
Filmplakaten til Rett vest

​Som det går fram av filmplakaten, har anmelderne trykket komedien Rett vest til sitt bryst.

Tryslingene Vetle Tannåneset og Ingeborg Sletten har biroller i komedien Rett vest.

De to unge skuespillerne var til stede sammen med rundt 90 andre da filmen ble vist på Trysil kino 23. januar 2018. Kulturavdelingen overrasket dem med blomster som takk for innsatsen og Trysil-reklamen.

Hamarsinger

Bak filmen står FilmBros med hamarsingene Henrik M. (regi) og Oskar Dahlsbakken (foto). Oskar er for øvrig svigersønnen til ordføreren vår.

Gode kritikker

Filmen har fått gode kritikker, blant annet:

  • En sjarmbombe av en film! Rett vest er en av de beste norske komediene på lenge og en roadmovie av sjeldent støpning, skriver Cinema.
  • En hyggelig, om noe ufarlig, skildring av et spesielt far/sønn-forhold, fremhevet av flott skuespill av Benjamin Helstad og Ingar Helge Gimle i de bærende hovedrollene, skriver Filmpolitiet.
  • En herlig liten feelgood-perle, skriver Stavanger Aftenblad.

Handlingen

Oskar Dahlsbakken gir oss denne oppsummeringen av handlingen: Vikarlæreren Kasper (Benjamin Helstad) mister jobben samme dag som hans far Georg Margrethe (Ingar Helge Gimle) får et mentalt sammenbrudd etter konas bortgang. For å komme seg vekk fra elendigheten bestemmer de seg for å reise over fjellet til øya Ona, for å representere Kaspers nylig avdøde mor i norgesmesterskapet i quilting. Rett vest er en varm og morsom feelgoodfilm om alt det vakre som kan komme ut av sorgen, med et imponerende skuespillerlag som briljerer foran kamera​; Anne Krigsvoll, Reidar Sørensen, Iben Akerlie, Trine Wiggen, Per Schaanning, Bente Børsum, Birgitte Victoria Svendsen og engerdølen Eva Petershagen Åsbø med flere. Ingeborg Sletten og Vetle Tannåneset spiller ungene i en familie hovedkarakterene møter på vei til Ona. Foreldrene deres spilles av Henrik Mestad og Ine Jansen.

Forfilm

Kinopublikummet fikk med seg en ekstra godbit denne kvelden; FilmBros sin prisbelønte kortfilm Takk for turen. Den er 18 minutter lang og tillatt for alle.

- Den filmet vi på Moelven i Trysil og på Grøndalen. Den handler om et livslangt kjærlighetsforhold mellom to eldre idrettsmenn som går mot slutten når den gamle kombinertmesteren Roland (Stein Winge) tar farvel med sin døende kjæreste – og trener – gjennom mange år, Bertil (Jan Malmsjö), forteller Oskar.​

 Mer informasjon

Sist oppdatert: 24.01.2018 08:31:15